image description

Τα “μωρά” του Νίκου Μπαδήμα με πίστη και επιμονή κατάφεραν να γυρίσουν το εις βάρος τους 0-1,  σε 2-1 και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη, απέναντι στην Λαμία στο Αθλητικό Κέντρο Epirus, για την πρεμιέρα της superleague Κ-17.

Ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν μονότονο, με κυρίως ψηλό παιχνίδι και δίχως πολλές ευκαιρίες, με τον ρυθμό να είναι σχετικά αργός.

Για να φτάσουμε στην πρώτη καλή στιγμή έπρεπε το ρολόι να δείξει το 10ο λεπτό και αυτή ανήκε στην Λαμία. Ο Γεμενής από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι του Δούκα.

Η επόμενη φάση ανήκε στον ΠΑΣ, με τον Γώγο, στο 20ο λεπτό, να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ, να παίρνει την κεφαλιά, αλλά αυτή να περνάει λίγο πάνω από την συμβολή των δοκαριών.

Στο 22ο λεπτό ήρθε το 0-1 για την Λαμία “παγώνοντας” τους γηπεδούχους. Ο Νικολόπουλος με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Δούκα. Δίχως να έχει ευκαιρίες η Λαμία και το ματς να είναι κάτι το ιδιαίτερο έως τότε.

Στο 30ο λεπτό ήρθε η πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πλατιάς βγήκε και στην θέση του πέρασε ο Νάτσιας.

Δύο λεπτά πέρασαν από τότε και ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε με τον Παππά. Η μπάλα έφυγε άδοξα από τα χέρια του τερματοφύλακα Τσιτσίρα και ο επιθετικός των Ιωαννίνων, βρίσκοντας την μπάλα σαν θείο δώρο μπροστά του, ισοφάρισε σε 1-1 προ κενής εστίας.

Στο 38ο λεπτό ύστερα από κόρνερ, ο φέρελπις Γώγος, στο δεύτερο δοκάρι πήρε μία σκαστή κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 41ο λεπτό η Λαμία προχώρησε στην πρώτη της αλλαγή με τον Πάντο να περνάει στην θέση του Γεμενή.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες να παίζουν με αρκετά γεμίσματα, τον αρχηγό του ΠΑΣ, Γώγο, να είναι εξαιρετικός ανασταλτικά και… εν ουρανοίς, και τον τερματοφύλακα της Λαμίας Τσιτσίρα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε ψηλό παιχνίδι αλλά και στις εξόδους του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει εκρηκτική αφετηρία και με πίεση ψηλά, κατοχή της μπάλας και ορθότερη κυκλοφορία, άλλαξε την εικόνα προς το μέρος του.

Στο 57ο λεπτό η Λαμία έκανε την δεύτερή της αλλαγή με τον Μηλιώτη να περνάει στην θέση του Ζαγγογιάννη, ενώ ταυτόχρονα ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε διπλή αλλαγή και τους Πόγια και Σάκκα να περνούν στις θέσεις των Ζωγάκη και και Λέκκα αντίστοιχα στο ίδιο λεπτό.

Το παιχνίδι δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και οι προπονητές συνεχώς ανακάτευαν την τράπουλα. Ο προπονητής της Λαμίας προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή του στο 61ο λεπτό με τον Μαρκόπουλο να μπαίνει και τον Ντζιο να βγαίνει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Μάφης από το ύψος της μεγάλη περιοχής με πολύ δυνατό σουτ, σημάδεψε την οριζόντια δοκό των φιλοξενουμένων και η μπάλα στη συνέχεια πέρασε πλάγιο ύστερα από διώξιμο της άμυνας.

Στο 20ο λεπτό όμως ήρθε η λύτρωση για τον Άγιαξ της Ηπείρου και πάλι με τον Παππά που μπορεί να χαρακτηριστεί και mvp. Ύστερα από σέντρα του Πόγια, ο επιθετικός των Ηπειρωτών πήδηξε στο σημείο της μικρής περιοχής και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-1, με τον Τσιτσίρα να είναι εξουδετερωμένος και η εστία κενή.

Στο 81ο λεπτό και πάλι ο Παππάς, με πολύ ωραίο γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι της Λαμίας και σημείωσε ακόμη μία καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος.

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε αλλαγή με τον Δήμου να περνάει στην θέση του Μάφη.
Η ώρα περνούσε και η Λαμία δε μπορούσε ν’ απειλήσει ιδιαίτερα την “κυανόλευκη” εστία.

Στις καθυστερήσεις ακριβώς ήρθαν οι τελευταίες αμφότερες αλλαγές. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Κλεισούρας πέρασε στην θέση του Παππά και για την Λαμία ο Γιαννακάκος βγήκε για να περάσει στην θέση του ο Ανδρεόπουλος.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του κ. Μπαδήμα να πανηγυρίζουν για την πολύ μεγάλη νίκη με ανατροπή του σκορ, όπως συνέβη σε πολλά φιλικά προετοιμασίας, και τον Νίκο Μπαδήμα να βγάζει ασφαλή συμπεράσματα. Οι Γώγος και Παππάς ξεχώρισαν με τους δύο νεαρούς να θέτουν υποψηφιότητα για την μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ αργότερα. Ας μην προτρέχουμε όμως. Χαμηλά το κεφάλι και δουλειά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα
1 Δούκας , 2 Πανάρειος, 3 Ζωγάκης, 4 Μέγας, 5 Γώγος, 6 Πλατιάς, 7 Λέκκας, 8 Εμβραιζόγλου, 9 Tafa, 10 Μάφης, 11 Παππάς
Αλλαγές:  12 Νάτσιας, 13 Πόγιας, 14 Κλεισούρας, 15 Βακαλόπουλος, 16 Κασίνης, 17 Δήμου, 18 Σάκκας.

Λαμία
1 Τσιτσίρας, 2 Γιαννακάκος, 3 Κοντογεώργος, 4 Μητσόπουλος, 5 Σταθαράς, 6 Ζαγγογιάννης, 7 Νικολόπουλος, 8 Καρβέλης 9 Γεμενής, 10 Ντζιος, 11 Πουρνάρας
Αλλαγές: 15 Μουραδάς, 12 Μηλιώτης, 13 Καρακώστας, 14 Μαρκόπουλος, 16 Πάντος, 17 Πλιάτσικας, 18 Ανδρεόπουλος