image description

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το 《αριστερό》 τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στο Champions League απέναντι στην Σπορτινγκ Λισσαβόνας, σ’ένα γήπεδο που έσφυζε από ζωή, χάνοντας με το πλασματικό για την εικόνα του αγώνα 2-3, 《κλωτσώντας》παράλληλα την ευκαιρία για μία ιδανική αφετηρία.

Οι Πειραιώτες μέσα στην ατυχία της κλήρωσης 《βουνό》που είχαν, είδαν και κάτι θετικό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Η κληρωτίδα έδειξε πρώτη αγωνιστική στον Πειραιά απέναντι στην Σπόρτινγκ. Τι πιο ιδανικό εν ολίγοις ν’αρπάξουν οι ερυθρόλευκοι την ευκαιρία από τα 《μαλλιά》. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ασφυκτικά γεμάτο, η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά θερμή για να ωθήσει τους Πειραιώτες προς τη νίκη, ο κόσμος ζούσε και ανέπνεε γι’αυτή την αναμέτρηση, αλλά ο Ολυμπιακός δυστυχώς… έλειπε !!

Και λέμε πλασματικό γιατί, με το ημίχρονο να τελειώνει 0-3, τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να μην μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία, και την Σπόρτινγκ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με τρία δοκάρια και πολύ περισσότερες ευκαιρίες από τους ερυθρόλευκους, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει κι’άλλο και τώρα να μιλάμε για διασυρμό. Ο Πάρντο με τα δύο του προσωπικά γκολ κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε μία πιο 《γλυκιά》 ήττα.

Σε τέτοιες διοργανώσεις και σε τέτοιο επίπεδο σίγουρα κρίνονται όλοι. Από παίκτες μέχρι και προπονητή. Ο Ολυμπιακός παίζοντας ένα μέτριο ποδόσφαιρο στην Ξάνθη, χάνοντας κάρο ευκαιρίες και 《κολλώντας》 στο 1-1, ήταν εν μέρει δικαιολογημένος, καθ’ότι ακολουθούσε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό παιχνίδι έχοντας στραμμένο το μυαλό προς τα εκεί. Ο Χάσι επέλεξε να ξεκινήσει τους γηπεδούχους με τον Πάρντο να μένει εκτός εντεκάδας, τον Ρομαό ως κεντρικό αμυντικό πλάι στον Ένγκελς, ο οποίος έχει αποδείξει ότι σαν αμυντικό χαφ αποδίδει καλύτερα, παρά τα τελευταία άσχημα παιχνίδια που έχει κάνει, και τον Φιγκέιρας ως αριστερό μπακ, παίζοντας την πλευρά με ανάποδο πόδι.

Με τον Φορτούνη να βγαίνει και τον Ζντιέλαρ να μπαίνει σαν πρώτη αλλαγή και με τον Παρντο που μπήκε στο 78′ ,αρκετά αργά δηλαδή για εναν τέτοιο παίκτη, καταλαβαίνει κανείς ότι κάπου χάνεται και από τον πάγκο το παιχνίδι και η διαχείριση δεν είναι η πρέπουσα. Οι γραμμές του ήταν από το τρίτο λεπτό αρκετά ψηλά, με την Σπόρτινγκ να βγαίνει σε φαρμακερές αντεπιθέσεις συχνά πυκνά. Και κάπου εκεί φάνηκε ότι χανόταν σιγά σιγά η ψυχραιμία λόγω άγχους. Σίγουρα δεν είμαστε προπονητές, αλλά μια κριτική μπορούμε να την κάνουμε όσο να’ ναι.

Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα των ερυθρόλευκων στα υπόλοιπα παιχνίδια, διότι έρχεται ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Όλα αυτά ,βέβαια,  μπορεί ν’αποτελέσουν κουβέντες περί ανέμων και υδάτων και να διαψευστούμε, βλέποντας έναν άλλο Ολυμπιακό, οπότε το μετά θα είναι σίγουρα ένα αίνιγμα που λίαν συντόμως θα…  λυθεί!!