image description

Από τη μία πλευρά πίκρα, γιατί στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και να φτάσει στη νίκη, αλλά από την άλλη πλευρά ικανοποίηση που τουλάχιστον ο Μασούρας αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 83’ και δεν χάθηκε έστω και ο βαθμός της ισοπαλίας. Το τελικό 1-1 στο «Ζωσιμάδες» και η μοιρασιά των βαθμών του ΠΑΣ με τον Πανιώνιο αποδίδει εν τέλει δικαιοσύνη στις δύο ομάδες, που έκαναν ένα καλό παιχνίδι, με ρυθμό και φάσεις, Αν κάποιος έπαιρνε τη νίκη, θα μιλούσαμε για νίκη που «έκλεψε», κάτι που συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι σήμερα και όχι σ’ αυτό το ματς.

Καλά «διαβασμένος» ο ΠΑΣ Γιάννινα του Πετράκη, είχε κρατήσει μακριά από την περιοχή του Βελλίδη τον Μασούντ, που ήταν ο κύριος οργανωτής του παιχνιδιού των «κυανέρυθρων», δεν απειλήθηκε ούτε από τα πλάγια, ενώ έβγαλε πίεση στο κέντρο, πολλά κλεψίματα και με καλές μεταβάσεις στην επίθεση, δημιουργούσε συχνά πανικό στην αντίπαλη άμυνα, που είχε πολλές αστάθειες και λάθη. Δυστυχώς, όμως, ενώ ο ΠΑΣ βρέθηκε αρκετές φορές σε θέση βολής, σήμερα του έλλειψαν οι καλές τελικές προσπάθειες, που θα τον έβαζαν μπροστά στο σκορ.

Αν κάποιος άξιζε να προηγηθεί στο α’ μέρος, αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο η μπάλα στο ποδόσφαιρο τιμωρεί και με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (49’), μια παράλληλη σέντρα του Βλάχου πέρασε απ’ όλα τα σώματα, μέχρι να φτάσει στον προωθημένο Μασούρα, που από κοντά με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Στιγμή ψυχρολουσίας για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν είχε κινδυνεύσει ουσιαστικά ως τότε.

Η αντίδραση των «κυανόλευκων», όμως, ήταν άμεση και  στο 57’ ο Χαλκιαδάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπανανά (σ.σ. από τα πολλά λάθη των κεντρικών αμυντικών του Πανιωνίοπυ σήμερα) και με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι «τίνακε» τα δίχτυα του Αστρά.

Παρά το γκολ της ισοφάρισης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να «πνίξει» τον Πανιώνιο. Αντιθέτως οι «κυανέρυθροι» «πάγωσαν» το παιχνίδι με συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ, ενώ άργησαν και οι αλλαγές από πλευράς Πετράκη, αφού ο Μανθάτης που μπήκε πρώτος, αντικατέστησε τον Λίλα στο 78’! Παρ’ όλα αυτά με την πρώτη του επαφή με την μπάλα έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα στην επανάληψη, για να ακολουθήσει στο 83’ η σπουδαία ευκαιρία του Μασούρα.

Ουσιαστικά μετά το 1-1 και με εξαίρεση τις δύο παραπάνω φάσεις, το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι πιο σπουδαίο, αφού οι δύο προπονητές δεν θέλησαν να ρισκάρουν παραπάνω. Άλλωστε ο Γρηγορίου με 3 αναγκαστικές αλλαγές δεν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα, αφού τον καθοδηγούσαν οι τραυματισμοί των παικτών του.

Το κεφάλαιο «Πανιώνιος» δεν κλείνει σήμερα, αφού ακολουθεί την Πέμπτη ο αγώνας κυπέλλου των δύο ομάδων, με τον Πετράκη να έχει προαναγγείλει πολλές αλλαγές, ενώ ο Πανιώνιος χάνει σίγουρα τους 3 που τραυματίστηκαν συν τον Μασούντ που αποβλήθηκε βλακωδώς στο 86’ αλλά χωρίς άλλες συνέπειες για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Καρανίκας (89′ Ναδάλες), Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας – Λίλα (78′ Μανθάτης), Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς – Γιάκος (82′ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης

Πάγκος: Γιαννίκογλου, Ναδάλες, Ιγκόρ, Σκόνδρας, Μανθάτης, Σολτάνι, Αποστολόπουλος

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς – Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81′ Κάργας), Χατζισαφί – Σιώπης (43′ Σαββίδης), Κόρμπος – Λάμπρου, Μασούντ, Μασούρας – Ντουρμισάι (71′ Σπιριντόνοβιτς)

Πάγκος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Ταποκό, Σαββίδης, Παπαγεωργίου, Κάργας, Σπιριντόνοβιτς