Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΜΙΝΙ για αθλητές γεννημένους το 2005, η ομάδα του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αντιμετώπισε το πρωί της Κυριακής (08.00 !!!!!) την ομάδα του IBC.

Οι αθλητές του ΠΑΣ έφτασαν πολύ εύκολα στην κατάκτηση της νίκης με το εμφατικό 34-17, παρά το έκδηλο τρακ της πρεμιέρας και της 1ης τους συμμετοχής σε έναν κανονικό αγώνα πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των αθλητών του ΠΑΣ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό είναι μικρότεροι από τους αντιπάλους τους των υπολοίπων ομάδων, μιας και στη σύνθεσή της η ομάδα έχει 5 αθλητές γεννημένους το 2006 και ακόμα 4 γεννημένους το 2007!!!!

Το παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος ήταν παράσταση για ένα ρόλο, μιας και ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα (11-0 σκορ 1ης περιόδου), δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στις ακαδημίες μπάσκετ του σωματείου στις μικρές ηλικίες!

Ο προπονητής της ομάδας κ. Αναστασίου Δημήτρης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές, μιας και στόχος φέτος για την ομάδα ΜΙΝΙ του ΠΑΣ είναι να πάρουν οι μικρότεροι αθλητές εμπειρίες και να χαρούνε το παιχνίδι!

Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα: (Αναστασίου) Χρηστάκης Κ., Αγγέλης, Κ., Πόλιος Γ., Τσίρμπας-Αναγνώστου Δ., Αγγέλης Α., Τζιμογιάννης Δ., Βασιλείου Β., Μπάσιος Γ., Αποστόλου Λ., Παπανικολάου Α., Σταμάτης Κ., Παύλου Κ.    ενώ στην ομάδα είναι επίσης οι Αγγέλης Η., Γκαρανάτσης Α., Γκόγκος Γ., Αράπης Η., Καλαμπόκης Γ. και Παπατσάκωνας Ε.

ΥΓ: Στα Ιωάννινα του 2017 όχι μόνο διεξάγεται αγώνας ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ στις 08.00 το πρωί (με τους αθλητές να είναι στο γήπεδο από τις 07.00), αλλά επιπλέον στο επίσημο πρόγραμμα του γυμναστηρίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ο συγκεκριμένος ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΒΔΕ, με αποτέλεσμα ο φύλακας που θα άνοιγε το γυμναστήριο να μην είναι καν εκεί!!! Η λέξη ντροπή είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την κατάσταση.