Και μόνο στο άκουσμα της λέξης “πρωτάθλημα” έσκαγε το χειλάκι μας. Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές, γνωρίζοντας από μήνα Οκτώβρη ποιος θα ήταν ο πρωταθλητής. Σαν να βάλεις να δεις μία ταινία και να ξέρεις από πριν το τέλος. Έχει ενδιαφέρον; Να όμως που εν έτη 2017 έχουμε επιτέλους μία αμφίρροπη και υγιέστατη διαδικασία ανάδειξης του πρωταθλητή Ελλάδος.

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που θυμάμαι να γίνεται μία τόσο εκρηκτική αφετηρία. Τουλάχιστον 10 χρόνια δηλαδή. Ήταν την περίοδο 2007-2008 μία χρονιά που πραγματικά κρίθηκε στο νήμα η πρωτιά. Και μάλιστα αυτή ήρθε εξωαγωνιστικά μέσω δικαστικής απόφασης. Αρκετά καλές ομάδες και ρόστερ που απαρτίζονταν από πολύ δυνατά ονόματα της αγοράς. Πολύ ωραίο θέαμα και αγωνία μέχρι το τέλος για τον τροπαιούχο.

Σε αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο το 2009-2010 άλλαξε το τοπίο για λίγο, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το νταμπλ εκείνης της περιόδου. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές η πρωτιά είχε χρώμα ερυθρόλευκο, με τα κύπελλα βέβαια να μοιράζονται σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Και αυτή η ποικιλία, σε συνδυασμό πάντα με το ενδιαφέρον που προσέδιδε, έκανε τον κόσμο να βλέπει περισσότερο Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, ύστερα από γκαλοπ.

Διότι στον φίλαθλο πάνω απ’όλα και όχι στον οπαδό, ο οποίος φυσικά θέλει την ομάδα του στην κορυφή μονίμως, αρέσει να υπάρχει αυτή η… ποικιλομορφία στα χρώματα και στην πρώτη θέση. Και ειδικά φέτος με την τροπή που έχει πάρει η βαθμολογία, όταν οι πρώτοι θα τεθούν αντιμέτωποι, το ενδιαφέρον αυτόματα θα φτάσει στα ύψη.

Στον τρέχοντα χρόνο και μετά από πραγματικά πολύ καιρό το τηλεκοντρόλ δεν θα αλλάξει κανάλι και η τηλεόραση θα παραμείνει ανοιχτή στα αθλητικά κανάλια, ως απόρροια της εικόνας των πρώτων έξι αγωνιστικών. Η ΑΕΚ κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 3-2, ύστερα από μαγική ανατροπή του 0-2, βρίσκεται μόνη πρώτη με 13 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός κόλλησε στους 8, δηλαδή στο μείον πέντε. Οι ΠΑΟΚ και Πανιώνιος μοιράζονται από κοινού τους έντεκα βαθμούς και καταλαμβάνουν δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κάθε σαββατοκύριακο πλέον μας κρατά σε αγωνία δίχως να γνωρίζουμε ποιος θα κόψει τελικά το νήμα πρώτος. Απ’ότι φαίνεται, πολλές ομάδες είναι έτοιμες να επωμιστούν το γεγονός ότι τιτλοφορούνται πλέον ως διεκδικητές του τίτλου. Και “φτου φτου” μην το ματιάσουμε, μακάρι να πάει έτσι μέχρι το τέλος η κατάσταση. Ο πρωταθλητισμός παίρνει σάρκα και οστά, λοιπόν, με την νεκροψία να δείχνει βέβαια την κατάληξη, όπως λένε και οι γιατροί!