Η ακαδημία μπάσκετ Ντούγια εγκαινιάζει μια καινούργια ενότητα στο επίσημο site  «Συνεντεύξεις» όπου εκεί θα δημοσιεύονται συνεντεύξεις παικτών, προπονητών και μελών του συλλόγου.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης του Θρύλου Ιωαννίνων.B.C. μιλάει για το πώς ξεκίνησε το Μπάσκετ, καθώς και για την φετινούς στόχους της ομάδας του μέσα από το ανανεωμένο site της ακαδημίας: www.akadimies-ntougias.gr

Πόσο χρονών ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το μπάσκετ;

Το μπάσκετ μπήκε στη ζωή μου απ’ την ηλικία των οχτώ. Ξεκίνησα στις ακαδημίες του Πρωτέα Γρεβενών και εκεί έπαιξα μέχρι και το πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής.

Γιατί ανάμεσα στα τόσα αθλήματα επέλεξες το Μπάσκετ ; Τι σε ώθησε σ’ αυτή σου την επιλογή ;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα περισσότερα αθλήματα αλλά το μπάσκετ ήταν αυτό που με ”τράβηξε”. Σίγουρα η παρότρυνση των γονιών μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ασχοληθώ με το άθλημα καθώς εκείνοι έκαναν το πρώτο βήμα και με έγραψαν στις ακαδημίες του Πρωτέα Γρεβενών. Από εκείνο το σημείο και μετά η αγάπη για το μπάσκετ κάθε μέρα μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Είναι ένα έξυπνο άθλημα και αρκετά απαιτητικό. Ίσως ο συνδυασμός αυτών των δυο μου έδωσε  κίνητρο καθώς και η αίσθηση του να ανήκεις σε ένα σύνολο, σε μια ομάδα.

Υπάρχει πίεση Υπάρχει πίεση ; Αν ναι πώς την αντιμετωπίζεις;

Πίεση πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει καθώς στο μπάσκετ πάντα κάποιος είναι ο νικητής. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο σε μια ομάδα αρέσει να βλέπει την ομάδα του να νικά. Αυτή η πίεση μεταφέρεται αυτόματα στον προπονητή και στους παίχτες. Βέβαια όσα περισσότερα χρόνια παίζεις, αποκτάς την ανάλογη εμπειρία, οπότε σταδιακά αυτή η πίεση γίνεται μέρος της καθημερινότητας σου. Το μπάσκετ όπως και κάθε άλλο άθλημα διαμορφώνει τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου που ασχολείται με αυτό. Πρώτα απ όλα σου διδάσκει πειθαρχία και ομαδικότητα που κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικές αρετές τις οποίες θα χρειαστείς στη συνεχεία της ζωής. Μέσα απ τον αθλητισμό ξεφεύγεις απ’ τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας σου. Άποψη μου είναι, ότι το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός μόνο θετικά έχει να σου προσφέρει.

Αγωνίζεσαι για 5η χρονιά με τον Θρύλο Ιωαννίνων.B.C. Ποιοι είναι οι φετινοί σας στόχοι;

Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για στόχους. Θα έλεγα ότι ο κύριος στόχος της ομάδας μας φέτος όπως και κάθε χρονιά είναι μια πορεία καλύτερη από την περσινή. Έχουμε ένα καλό σύνολο με εξαιρετικό κλίμα και πιστεύω θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει.

Συνέντευξη
Χριστίνα Ακρίβη