Με την ολοκλήρωση των 6 πρώτων αγωνιστικών και με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος που δίνει την ευκαιρία για μια πρώτη στατιστική αποτύπωση, το super-fm.gr και ο Γιάννης Γιαννάκης κάνουν τον αριθμητικό απολογισμό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους ποδοσφαιριστές του.

Η μοναδική κατηγορία στην οποία οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα των ομάδων της Super League είναι τα κλεψίματα. Οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Πετράκης έχουν κάνει συνολικά 140, με πρώτη ομάδα στα κλεψίματα στη Super League τον ΠΑΟΚ με 148, ενώ μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η Κασσιόπη με 132, η ΑΕΛ με 125 και η Ξάνθη με 123.

Πρώτος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα στα κλεψίματα, μία λίστα που υπερέχουν πάντα οι τερματοφύλακες, είναι ο Μάρκος Βελλίδης που είναι 4ος στη Super League μαζί με τον Ζίβκοβιτς της Ξάνθης, έχοντας κάνει 28. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος της Λαμίας με 39 κλεψίματα.

Οι καλύτεροι στα κλεψίματα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τον τερματοφύλακα που πλεονεκτεί πάντα, λόγω και της χρησιμοποίησης των χεριών του, είναι ο Γαρουφαλιάς με 18 και ακολουθούν οι Κοζορώνης και Μπουκουβάλας με 14 και ο Χαλκιαδάκης με 11.

Στα λάθη, ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης είναι πολύ ψηλά στη λίστα και ήδη είναι 2ος με 40, με τον Μασούντ του Πανιωνίου να είναι πρώτος με 55 λάθη, ενώ ακολουθούν τον Μπρούνο δύο παίκτες της Λαμίας οι Πίτι και Παντελιάδης με 38 λάθη.

Εντός ΠΑΣ Γιάννινα στα λάθη ακολουθούν τον Χαλκιαδάκη οι Μπουκουβάλας και Γιάκος με 26 λάθη ο καθένας.

Η δυσκολία στο σκοράρισμα που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι εμφανής, αλλά και αναμενόμενη, λόγω της έλλειψης του Κόντε. Προς το παρόν ο ΠΑΣ Γιάννινα σκοράρει 1 γκολ ανά 15,3 τελικές προσπάθειες. Στον αντίποδα δέχεται 1 γκολ ανά 11,4 τελικές που του κάνουν οι αντίπαλοί του.

Συγκριτικά με όλη την περσινή χρονιά, που ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα εξαιρετικό ως τον Νοέμβριο και ένα πολύ μέτριο από τον Δεκέμβριο και μετά, τα γκολ που έβαζε η ομάδα του κ. Πετράκη ήταν 1 ανά 8,4 τελικές προσπάθειες, αλλά δεχόταν 1 ανά 9,9 τελικές. Δυστοκία στο σκοράρισμα, αλλά βελτιωμένες αμυντικές επιδόσεις.

Ο μέσος όρος των 6 αγωνιστικών στις πάσες μεταξύ των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα είναι 46,7 ανά παιχνίδι. Ο μέσος όρος των λαθών είναι 40, τα κερδισμένα φάουλ 12,8 ανά αγώνα και τα φάουλ που παραχωρούνται σε αντιπάλους είναι 15,2. Οι κίτρινες είναι 3,3.

Συγκρινόμενα τα παραπάνω νούμερα με τις 30 αγωνιστικές της προηγούμενης σεζόν, οι πάσες ήταν 47,4, τα λάθη 42,8, τα κερδισμένα φάουλ 14,5 και τα φάουλ σε αντιπάλους 16,6. Οι κίτρινες ήταν 2,4 κατά μέσο όρο. Οι αποκλίσεις σ’ αυτά τα νούμερα δεν είναι τόσο σημαντικές, παρότι το στατιστικό δείγμα της φετινής σεζόν είναι ακόμα πολύ μικρό.

Τέλος, ας δούμε κάποια ακόμα ατομικά στατιστικά. Οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες είναι ο Χαλκιαδάκης (10), ο Κοζορώνης (9) και ο Λίλα (5).

Στα γεμίσματα, ο Κοζορώνης έχει 6/25 και ακολουθούν οι Χαλκιαδάκης και Ναδάλες με 4/12.

Πρώτος πασέρ της ομάδας είναι ο Γιάκος με 42 και τον ακολουθούν ο Μπουκουβάλας με 33 και ο Χαλκιαδάκης με 30. Ως πάσες η στατιστική υπηρεσία προσμετράει αυτές που προωθούν επιθετικά το παιχνίδι και στις οποίες παρεμβάλλεται αντίπαλος.

Στις επεμβάσεις, ο Μαυροπάνος έχει ήδη 37 και είναι πολύ ψηλά σε σχέση με τον Βελλίδη που είναι στις 22 και τον Τζημόπουλο που είναι στις 17.

Τέλος, στα κερδισμένα φάουλ πρώτος και με διαφορά είναι ο Χαλκιαδάκης, που έχει κερδίσει 16 φάουλ και ακολουθούν ο Μπουκουβάλας με 9 και οι Γιάκος και Γαρουφαλιάς  που έχουν από 8 κερδισμένα φάουλ.

Στον αντίποδα, τα περισσότερα φάουλ έχουν παραχωρήσει ο Μπουκουβάλας (17) και οι Λίλα και Χαλκιαδάκης (έχουν από 13).

Μέχρι την επόμενη διακοπή μεσολαβεί η διεξαγωγή άλλων 4 αγωνιστικών και θα είναι ευκαιρία να δούμε κατά πόσον οι επιστροφές των τραυματιών και η ομαλοποίηση του προγράμματος με ομάδες που είναι στα μέτρα του ΠΑΣ Γιάννινα, θα βελτιώσουν σημαντικά όλα τα παραπάνω νούμερα της στατιστικής.

Του Γιάννη Γιαννάκη