image description

Αυτό που περιμέναμε να δούμε από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επιστροφή των τραυματιών, αυτό ακριβώς είδαμε. Ξέσπασμα, καλή εμφάνιση, αλλά και κενά διαστήματα, γιατί είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρόνο να βρει η ομάδα το ρυθμό της. Ωστόσο ήταν μία εμφάνιση που ο προπονητής μαζί με τους παίκτες μπορούν να «χτίσουν» πάνω της για να έρθουν και ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Οι Ηπειρώτες έφτασαν σ’ ένα «σβηστό» 3-1 επί του Πλατανιά, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αν υπήρχε καλύτερη τελική προσπάθεια σ’ αυτές τις 2-3 ευκαιρίες της επανάληψης. Αλλά ο στόχος δεν ήταν να διαλύσουμε έναν αντίπαλο με τον οποίο ούτως ή άλλως υπάρχει μια καλή προϊστορία, αλλά να «ξεμπουκώσουν» παίκτες σαν τον Κόντε και τον Ναδάλες και να μας βγάλει από την αμφιβολία, αν μπορεί να είναι στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας ή τη δεύτερη.

Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι η πεντάδα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους, να παίζουν πάντα στα κόκκινα και να κάνουν αήττητα σερί. Ατρόμητος και Πανιώνιος φαίνεται να είναι τα μεγαλύτερα φαβορί αυτήν τη στιγμή και η Ξάνθη είναι επίσης δυνατή, ενώ ο Λεβαδειακός είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά έκπληξη. Μία ομάδα που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην τύχη δεν μπορεί παρά να την εγκαταλείψει… αρχής γενομένης από το Σάββατο που παίζει με τον ΠΑΣ στη Λιβαδειά. Το ευχόμαστε…

Πάμε και στην ατομική κριτική των παικτών:  

Μάρκος Βελλίδης: Πέρασαν 7 αγωνιστικές και έπρεπε να έχει κάνει φανερή βελτίωση και να έχει βρει το ρυθμό του. Αντ’ αυτού έχουμε δει να δέχεται ένα γκολ από φάουλ χωρίς να αντιδρά στην Λεωφόρο, ένα γκολ από τα 35 μέτρα από τον Πλατανιά και γενικότερες αστάθειες. Χρειάζεται μια μεγάλη εμφάνιση για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να διώξει το άγχος. Είναι προϋπόθεση για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι μια ομάδα που βάζει 1-2 γκολ στα παιχνίδια της και που ανατρέπει αποτελέσματα μια φορά το χρόνο, να μην δέχεται «φθηνά» γκολ. Ο Βελλίδης είχε 1 λάθος, 3 αποκρούσεις, 8 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις.

Άντι Λίλα: Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το δεύτερο πολύ καλό παιχνίδι που κάνει ως τώρα στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ χρειάζεται τον καλό Λίλα για να φτάνει σε θετικά αποτελέσματα. Ανέβασε την απόδοσή του μετά τα πρώτα 20 λεπτά και από εκεί και πέρα ο Πλατανιάς σταμάτησε να κυκλοφορεί τόσο καλά την μπάλα και να απειλεί εύκολα. Είχε 1 τελική προσπάθεια, 1 εύστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 9 πάσες, 2 λάθη, 4 κλεψίματα και 1 επέμβαση.

Φονσί Ναδάλες: Άλλο ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ισπανό, που φαίνεται ότι του έχει λείψει η ενδεκάδα, πέρυσι λόγω Κούτρη, φέτος λόγω τραυματισμού και έχει μπει στα δύο ματς με Αστέρα και Πλατανιά τρελαμένος και με θέληση να κάνει μεγάλα πράγματα! Ήταν ο MVP του αγώνα και όχι απλά του ΠΑΣ Γιάννινα, με τα 3 γκολ να ξεκινάνε από τα δικά του πόδια. Απίστευτη κεφαλιά-πάσα στον Κόντε στο 1-1, όπου ο Ναδάλες λειτουργεί εκεί σαν δεύτερος σέντερ φορ και εξαιρετικές εκτελέσεις στα στημένα. Ο ΠΑΣ πήρε και πάλι γκολ από δικό του στημένο, όπως στην Τρίπολη με τον Μαυροπάνο, ενώ και όσα δεν βρήκαν στόχο, τουλάχιστον έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία επίθεσης μετά την απόκρουση της άμυνας. Βρήκε εκτελεστή για τα στημένα ο Πετράκης, τομέας στον οποίο είχε εμφανώς πρόβλημα μέχρι τώρα η ομάδα. Ο Φονσί είχε 3 ασίστ, 2 τελικές, 3/12 γεμίσματα, 4 πάσες, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 επέμβαση.

Αλέξης Μιχαήλ: Σ’ αυτό το ματς δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Άλλωστε η πίεση που άσκησε ο Πλατανιάς ήταν γύρω στο 20λεπτο κι αυτή χωρίς να μπει μέσα στην περιοχή. Ο αρχηγός του ΠΑΣ είχε 1 άστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 1 πάσα, 1 κλέψιμο και 3 επεμβάσεις.

Ευριπίδης Γιάκος: Δεν τον θέλει με τίποτα η μπάλα! Στο α’ ημίχρονο στο σουτ που κάνει κοντράρει η μπάλα σε αντίπαλο, παίρνει ανάποδα φάλτσα και περνάει ξυστά από το δοκάρι και στο β’ ημίχρονο χάνει το τετ-α-τετ. Έχει τις κινήσεις, προσπαθεί, τα δίνει πάντα όλα, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Κι εδώ είναι άλλωστε που παίζει ρόλο η επιστροφή του Κόντε, που χρειάζεται μία καλή μπαλιά για να σκοράρει και να αλλάξει τη ροή ενός ματς. Ο Γιάκος γύρισε πιο πίσω παίζοντας στη φυσική του θέση πλέον και από τη μεσαία γραμμή μπορεί να κατευθύνει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας, από το να απαιτούμε να σκοράρει και να δίνει νίκες. Είχε 2 τελικές προσπάθειες, 1 άστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 5 πάσες, 5 λάθη και 2 επεμβάσεις.

Πέδρο Κόντε: Επέστρεψε και έκανε ακριβώς αυτό που επιθυμούσαμε και πιστεύαμε. Σκόραρε! Ήταν μέσα στις φάσεις, απασχόλησε την αντίπαλη άμυνα, κέρδισε την αποβολή του Ντικαμονά, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν με απευθείας κόκκινη και όχι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο κόσμος περιμένει πολλά απ’ αυτόν και είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέρα θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα. Ο Ισπανός είχε 1 γκολ σε 3 τελικές προσπάθειες, 1 εύστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 2 πάσες, 2 λάθη και 4 κερδισμένα φάουλ.

Τόλης Σκόνδρας: Ο Πετράκης έκανε μία μικρή έκπληξη στη θέση του Σκόνδρα, καθώς τον έβαλε κεντρικό στους τρεις στόπερ. Είχε, όμως, λογική, καθώς ο Τζημόπουλος είναι αυτός που μπορεί να κατεβάζει μπάλα με ασφάλεια. Ίσως αυτή η θέση να έφερε και κάποια προβλήματα στην αρχή, αφού ο Πλατανιάς πήγε να χτυπήσει από τον άξονα, αλλά λύθηκαν στην πορεία του ματς. Ο Σκόνδρας είχε 1 γέμισμα σε μία προσπάθεια, 1 πάσα, 1 λάθος και 3 επεμβάσεις.

Θέμης Τζημόπουλος: Προωθούσε το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς να έχει πολλά λάθη και στάθηκε ικανοποιητικά στα αμυντικά του καθήκοντα. Βρήκε και πάλι γκολ από στημένο και για την ψυχολογία του είναι ό,τι πρέπει, καθώς τα… μηνύματα φτάνουν ως την μακρινή Νέα Ζηλανδία…  Είχε 1 γκολ σε μία τελική, 1 άστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 3 πάσες, 2 λάθη, 4 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις.

Μιχάλης Μπουκουβάλας: Κι αυτός επέστρεψε στη φυσική του θέση, αλλά μέτρια πράγματα, όχι κάτι το εξαιρετικό. Είχε 1 άστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 6 πάσες, 3 λάθη και 1 κλέψιμο.

Ηρακλής Γαρουφαλιάς: Με τον ρόμβο του Παράσχου όλος ο Πλατανιάς έπαιζε παιχνίδι στο δικό του χώρο ευθύνης και γι’ αυτό χάθηκε η μπάλα στα πρώτα λεπτά, μέχρι να έρθουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις εκ των έσω από τον Πετράκη. Γενικώς, πάντως, δεν του πήγε καθόλου καλά το ματς. Είχε μόνο 1 κλέψιμο και παραχώρησε 3 φάουλ.

Μπρούνο Χαλκιαδάκης: Το γκολ που έχει βάλει δείχνει μεγάλη κλάση. Στοπάρισμα με το δεξί πόδι, εκτέλεση στο σκάσιμο της μπάλας και η… φωτοβολίδα κατέληξε στα δίχτυα του Κοκκαλά.  Περιμένουμε να ξαναβρεί το καλό «δέσιμο» με τον Κόντε για να βγουν και ακόμα καλύτερα πράγματα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Πέτυχε 1 γκολ, είχε 1/4 γεμίσματα, 2 πάσες, 4 λάθη και 1 κλέψιμο.

 

Αλλαγές

Αλέξανδρος Νικολιάς: Επιστροφή και για τον Νικολιά μετά από απουσία 1, 5 και πλέον μήνα. Πήρε τα τρεξίματά του, έδειξε διάθεση και ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Έδωσε 3 πάσες και έκανε 1 κλέψιμο στα 29 λεπτά συμμετοχής που είχε.

Γιώργος Μανθάτης: Δεν πρόλαβε να μπει στο κλίμα του αγώνα και δεν μπορεί να κριθεί με 20 λεπτά συμμετοχής. Είχε 1 άστοχο γέμισμα σε μία προσπάθεια, 2 πάσες και 1 λάθος.

Καρίμ Σολτάνι: Επίσης δεν μπορεί να κριθεί με 13 λεπτά συμμετοχής που πρόλαβε να κάνει.

 

Προπονητής:

Γιάννης Πετράκης: Με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα του, ήταν λογικό να γίνει ξανά ορθολογικό το σχήμα της ομάδας και να αναδειχτούν όλα τα θετικά στοιχεία της δουλειάς του. Δεν υπάρχει αντικείμενο κριτικής όταν είναι όλα καλά σε μια ομάδα.

Του Γιάννη Γιαννάκη