image description

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 93ο λεπτό και να πάρει τη νίκη μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη με 1-2, γεγονός που τον φέρνει ισόβαθμό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 1η θέση του 7ου ομίλου μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής της Β’ φάσης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τέρματα 4-1, αν τελείωνε τώρα η φάση των ομίλων, θα έπαιρνε την 1η θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Πανιώνιο που έχει τέρματα 3-2.

Με τον Άρη να είναι στους 3 βαθμούς και τον Παναιγιάλειο στο 0, τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι τα εξής.

Σενάριο 1

Σε περίπτωση νίκης επί του Παναιγιάλειου ο Πανιώνιος ανεβαίνει στους 7 βαθμούς, αν νικήσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Άρη ανεβαίνει κι αυτός στους 7 και το πρώτο κριτήριο ισοβαθμιών που τους αντιστοιχεί, λόγω της μεταξύ τους ισοπαλίας, είναι το κριτήριο 4 (βλ. πιο κάτω τα 6 κριτήρια), δηλαδή η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων. Οπότε εδώ θα έχει σημασία πόσο μεγάλο θα είναι το σκορ που θα κερδίσει η κάθε ομάδα.

Σενάριο 2

Σε περίπτωση νίκης του Πανιωνίου και ισοπαλίας του ΠΑΣ με τον Άρη, ο Πανιώνιος θα είναι στους 7 βαθμούς, ο ΠΑΣ στους 5, ο Άρης στους 4 και ο Παναιγιάλειος στο 0, οπότε ο ΠΑΣ θα είναι 2ος.

Σενάριο 3

Σε περίπτωση νίκης του Πανιωνίου και ήττας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος θα είναι στους 7, ο Άρης στους 6 και ο ΠΑΣ στους 4, οπότε μένει εκτός κυπέλλου.

Σενάριο 4

Σε περίπτωση ισοπαλίας του Πανιωνίου και νίκης του ΠΑΣ, ο ΠΑΣ είναι καθαρά 1ος και ο Πανιώνιος 2ος.

Σενάριο 5

Σε περίπτωση ισοπαλιών σε Νέα Σμύρνη και «Κλ. Βικελίδης», ο Πανιώνιος θα έχει 5, ο ΠΑΣ 5, ο Άρης 4 και ο Παναιγιάλειος 0. Ο ΠΑΣ λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων θα είναι 1ος.

Σενάριο 6

Σε περίπτωση ισοπαλίας του Πανιωνίου και ήττας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης θα είναι 1ος με 6 βαθμούς, 2ος ο Πανιώνιος με 5 βαθμούς και 3ος ο ΠΑΣ με 4 βαθμούς.

Σενάριο 7

Σε περίπτωση ήττας του Πανιωνίου και νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΣ θα είναι 1ος με 7 βαθμούς, ο Πανιώνιος 2ος με 4 βαθμούς, ο Άρης θα έχει 3 βαθμούς και ο Παναιγιάλειος 3.

Σενάριο 8

Σε περίπτωση ήττας του Πανιωνίου και ισοπαλίας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΣ θα είναι 1ος με 5 βαθμούς, 2ος ο Πανιώνιος με 4 βαθμούς, 3ος ο Άρης με 4 βαθμούς, αλλά έχει χάσει από τον Πανιώνιο και τελευταίος ο Παναιγιάλειος με 3.

Σενάριο 9

Σε περίπτωση που ηττηθούν Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα, 1ος θα είναι ο Άρης με 6 βαθμούς και η 2η θέση θα παιχτεί μεταξύ ΠΑΣ και Πανιωνίου στη συνολική διαφορά τερμάτων στα τρία ματς. Αυτό είναι το μόνο σενάριο που προκρίνεται με ήττα ο ΠΑΣ, αρκεί να κρατήσει τη διαφορά τερμάτων υπέρ του σε σχέση με τη διαφορά που θα έχει ο Πανιώνιος.

Δείτε και τα 6 κριτήρια των ισοβαθμιών

1/ Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

– Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.