image description

Σ’ένα παιχνίδι για γερά νεύρα στο γήπεδο Αγίας Σοφίας στην Μπάφρα, οι “μπλε” πήραν σπουδαία νίκη με 1-3 για την συνέχεια, για την 8η αγωνιστική της πρώτης τη τάξει κατηγορίας Hall of Brands. Το Πέραμα πήγε στους 14 βαθμούς και η ΑΕΜ έμεινε στους 5 και θα πρέπει να παλέψει πλέον για να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Πριν καλά καλά ζεσταθούν οι ομάδες, ο Φώτης άνοιξε το σκορ για το Πέραμα με καρφωτή κεφαλιά από κοντά, ύστερα από σέντρα του Τζάλλα, γράφοντας το 0-1 για το Πέραμα. Ο υψηλόσωμος φορ των “μπλε” πήδηξε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για ένα αρκετά όμορφο τέρμα.

Καλά καλά δεν συνήλθαν οι Μικρασιάτες, και παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο τέρμα, όταν σε κωλυσιεργία στην άμυνα και ασυνεννοησία, στο 10ο λεπτό, ο Μαργώνης βρέθηκε τετ-α-τετ και από πλάγια θέση σούταρε για να δει τον Βάλτα να διώχνει με τα πόδια μακριά.


Στο 24ο λεπτό, όμως, στην πρώτη επίσκεψη της ΑΕΜ στα καρέ του Οικονόμου, ήρθε το 1-1. Γέμισμα στην περιοχή από τον Ναυρούζογλου, τον captain των γηπεδούχων, αναμπουμπούλα και με κεφαλιά ο Λαλάι έγραψε το 1-1 για να βάλει “φωτιά” στο ματς.

Λίγο πριν σφυρίξει ο Θάνος, ήρθε και πάλι το προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Στο 45ο λεπτό ακριβώς, ο Μαργώνης, έκανε σλάλομ από τα αριστερά και με ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα βρήκε τον επερχόμενο Γιωτάκη, ο οποίος σταμάτησε, όπλισε και σούταρε στο γάμα της εστίας του Βάλτα για το 1-2.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με το Πέραμα να είναι καλύτερο, να έχει κατοχή και φάσεις και την ΑΕΜ να ψάχνει τα πατήματά της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πανομοιότυπο τρόπο, μέχρι να έρθει η αποβολή του Τσακανίκα στο 50′. Δεύτερη κίτρινη και η άγουσα για τα αποδυτήρια για τον δεξιό οπισθοφύλακα του Περάματος, αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Η ΑΕΜ ανέβασε τις γραμμές της, με την αριθμητική υπεροχή, πίεσε βρήκε καλές στιγμές χωρίς την πολύ μεγάλη φάση, πέρα από ένα σουτ διαγώνιο του Μαυρίδη, και δέχτηκε σε κόντρα επίθεση και ανισορροπία αμυντική το τρίτο και τελεσίδικο τέρμα. Η λέξη “τέλος” γράφτηκε και πάλι από τον Φώτη, με καρφωτή κεφαλιά και πάλι προ κενής σχεδόν εστίας.

Οι κιτρινόμαυροι, βελτιώθηκαν αισθητά και με την είσοδο του Μπαλαντάνη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, δεχόμενοι μοιραία το τρίτο γκολ, με τα πόδια να βαραίνουν στη συνέχεια και να μένει η κατάσταση ως έχει, με το Πέραμα να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το 1-3. Αρκετά καλές οι συνθήκες για ποδόσφαιρο και ωραίο θέαμα στην Μπάφρα ήταν ο απολογισμός.

Αθλητική Ένωση Μικρασιατών: Βάλτας, Μάντζιος, Ναυρόζογλου, Καραγεώργος, Τσολάκος, Λάγκας, Μαυρίδης, Λαλάι, Ζάραγκας, Ναυρούζογλου, Μερκουριάδης

Αλλαγές: Μπαλαντάνης, Λώλης, Λικάι, Νάκος, Δήμας, Ναυρόζογλου

ΑΟ Περάματος: Οικονόμου, Τσακανίκας, Τζάλλας, Στόλης, Μπίζιος, Καρυπίδης, Ζήσης, Μαργώνης, Φώτης, Χαμπίμπης, Γιωτάκης

Αλλαγές: Τάτσης, Καράσας, Παπαδόπουλος, Αυγερινός, Ντόβας, Λισγάρας Ε., Μανούρης