Ο παλιός παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Σαμαράς, που είναι αυτό το διάστημα προπονητής της ΑΕΠ Καραγιαννίων, δήλωσε ότι την ευθύνη της ήττας την έχει αποκλειστικά ο ίδιος και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο που ήρθε από την Κοζάνη, για την πίκρα που πήρε, ενώ ο Βασίλης Σιαφάκας απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για την τεράστια ανατροπή που πέτυχαν, βελτιώνοντας στο 100% το πρόσωπό τους στην επανάληψη.

Γιάννης Σαμαράς

«Ήρθαμε για το διπλό, δυστυχώς ήρθε μια αναπάντεχη ήττα που μας πόνεσε και μας πίκρανε πολύ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αποκλειστικά υπεύθυνος για την ήττα είμαι εγώ. Ό,τι είχαν να δώσουν τα παιδιά, το έδωσαν, δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους 3 πόντους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι απογοητευμένος».

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ανατροπή: «Καθαρά λάθος δικό μου, δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Στους φιλάθλους μας σήμερα δώσαμε μόνο πίκρα».

Για το πώς είδε την Δόξα: «Είναι σκληρή ομάδα, δεν παρατάει τα ματς, δυστυχώς με τα πολλά πλάγια μας έβαλαν στην περιοχή μας και είχαμε έντονο πρόβλημα».

 

Σιαφάκας: «Από την κόλαση στον παράδεισο»

«Παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που από την κόλαση φτάσαμε στον παράδεισο. Δεν ήμασταν στην αρχή μέσα στο γήπεδο, μας προηγήθηκαν με 0-2, αλλά μετά το 30’ ανεβάσαμε την απόδοσή μας, προσπαθήσαμε να μειώσουμε πριν το ημίχρονο και το καταφέραμε.

Μιλήσαμε με τα παιδιά στο ημίχρονο. Έπρεπε να τους ξυπνήσουμε. Έπιασε τόπο, είδαμε άλλο β’ ημίχρονο, βελτιωθήκαμε 100% σε όλους τους τομείς σε μαρκαρίσματα, ψυχολογία κυνηγήσαμε το σκορ μέχρι το 90’. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί για να γυρίσεις το 0-2 σε 3-2 θέλει τεράστια ψυχικά αποθέματα. Παρουσιάσαμε και καλό θέαμα με πολλές ευκαιρίες.

Ευχαριστούμε τον κόσμο, μας βοήθησε μέχρι τέλους, την αφιερώνουμε σ’ αυτούς».

Για την επιθετική απόδοση της ομάδας του είπε: «Βάλαμε σήμερα πολλά γκολ, ήμασταν δύσκολοι στο να σκοράρουμε. Πάντα κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν βάζαμε γκολ. Νομίζω ότι το β’ ημίχρονο σήμερα ήταν τελείως διαφορετικό από το α’ μέρος. Ξέρω τις δυνατότητες των παιδιών, αλλά δεν πίστευα ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά στο 100% από ημίχρονο σε ημίχρονο. Βγάλανε αποθέματα όλα τα παιδιά».

Για τη νίκη και την ψυχολογική ώθηση που θα δώσει για τη συνέχεια: «Έτσι όπως ήρθε η νίκη θα μας δώσει ώθηση. Βάλαμε 3 γκολ, γιατί συζητούσαμε ότι δεν βάζαμε. Δεν με ανησυχούσε το γκολ από τη στιγμή που κάναμε ευκαιρίες».

Για το αν η νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Καστοριάς είχε απαλλάξει την ομάδα του από το άγχος: «Δεν είχαμε κάνει άσχημα ματς, αν εξαιρέσουμε με Φιλιππιάδα που έγινε γενικώς κακό ματς. Παίζαμε καλά, βγάζαμε ευκαιρίες. Με την Καστοριά μας εφησύχασε ο αντίπαλος, αλλά ξυπνήσαμε. Και με τον Τηλυκράτη στην πρεμιέρα ήμασταν πολύ καλοί. Πάντα κυνηγάμε τα ματς, απλά με τον Τηλυκράτη δεν ήρθε η ανατροπή, όπως ήρθε σήμερα».