image description

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών και να πάρουν μία ακόμα νίκη είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα αυτό το διάστημα και ποντάρουν πολλά στην τακτική του προπονητή τους, αλλά και στη φυσική τους κατάσταση, αφού είναι φανερό ότι η ομάδα αντέχει να παίζει σε υψηλό ρυθμό και στα 90 λεπτά των παιχνιδιών της.

Οι νίκες με Πλατανιά, Παναιγιάλειο και ΑΟΚ και η ισοπαλία σαν νίκη στη Λιβαδειά, έχουν ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια και όλοι θέλουν να κάνουν σύντομα την υπόλοιπη Super League να ασχολείται καί μαζί τους, αφού προς το παρόν την παράσταση έχουν κλέψει ο Ατρόμητος και ο Λεβαδειακός!

Η προσέγγιση του παιχνιδιού από πλευράς Πετράκη φαίνεται ότι θα είναι πιο επιθετικογενής αυτήν την εβδομάδα. Ήδη εδώ και 2 εβδομάδες δοκιμάζει να αφήσει έξω ένα αμυντικό χαφ, τον Γαρουφαλιά, και στη θέση του να μπει ο Νικολιάς, ενώ «κόφτης» θα γυρίσει ο Λίλα, παίζοντας ξανά στη φυσική του θέση. Έτσι ο ΠΑΣ θα έχει έναν ακόμα παίκτη που θα πατάει στην αντίπαλη περιοχή, θα δημιουργεί ρήγματα και θα ανεβάζει ταχύτητα στην επιθετική ανάπτυξη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, δεν φαίνεται να πειράζει κάτι, αφού δεν θέλει να αλλάξουν απότομα οι ισορροπίες στο αγωνιστικό στυλ.

Αν ισχύσουν τα παραπάνω απ’ αυτήν την αγωνιστική και όχι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τότε η πιθανότερη ενδεκάδα είναι οι: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης και Κόντε.

 

Ιδιαίτερο ματς για Ντάσιο

Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του αγώνα δεν είναι άλλη από την παρουσία του Γιώργου Ντάσιου στην αντίπαλη ομάδα. Ένας παίκτης με 14 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε η «σημαία» του, που δεν εγκατέλειψε στα δύσκολα και που δυστυχώς αποχώρησε ενώ είχε ακόμα να δώσει πράγματα στην ομάδα.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στην εκπομπή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 «Στη Λακκούβα» είπε μεταξύ άλλων: «Έχω άγχος μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει το παιχνίδι, αλλά περιμένω αυτή τη στιγμή και ανυπομονώ. Δεν το περίμενα ότι θα ερχόταν κάποτε αυτή τη στιγμή, αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ήμουν 14 χρόνια στην ομάδα και τώρα θα δω φίλους, φιλάθλους, τεχνικό τιμ και σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή. Απ’ όταν ανεβήκαμε με τον Απόλλωνα στην Α’ Εθνική, βέβαια, ήξερα ότι θα έρθει κάποτε κι αυτή η ημέρα, που είναι ιδιαίτερη για ‘μενα».

Και ο ΠΑΣ θα έχει έναν πρώην παίκτη του Απόλλωνα στις τάξεις του, αλλά όχι με τόσο βαριά προϊστορία. Ο Ντίνος Μαυροπάνος προέρχεται από τις υποδομές του Απόλλωνα, αλλά το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν με τον ΠΑΣ.

 

Με φιλάθλους ο ΠΑΣ στο πλευρό του

Όπως συμβαίνει συνήθως σε παιχνίδια στην Αθήνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τη συμπαράσταση φιλάθλων του στη Ριζούπολη. Θα ανοίξει η θύρα 6 και εισιτήρια θα πωλούνται έξω από τη θύρα 3. Παρότι η προϊστορία δεν δείχνει πολλές νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Απόλλωνα, ευελπιστούν ότι έφτασε η ώρα για την 3η νίκη της ιστορίας του μέσα στη Ριζούπολη.

 

Ο Τζήλος θα είναι διαιτητής

Ο Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας θα διευθύνει το κυριακάτικο (17:15) παιχνίδι των δύο ομάδων. Τελευταίο του ματς με τον ΠΑΣ ήταν μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περσινή 29η αγωνιστική, όπου ο ΠΑΣ έχασε με 5-0, ενώ το πιο προηγούμενο ήταν με τον Παναθηναϊκό μέσα στα Γιάννενα, σ’ ένα παιχνίδι που είχε χάσει όλες τις φάσεις που τον οδήγησαν σε προσωρινό «υποβιβασμό» στη Football League.

Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας) και Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων). Τέταρος θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας).