Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Ελλάδας. Πενήντα χιλιάδες αθλητές και  αθλήτριες εκ των οποίων οι 18.500 στον Μαραθώνιο (10.000 Έλληνες και 8.500 από περισσότερα από 100 κράτη).

Μεγάλος νικητής ήταν ο KALALEI SAMUEL, ο οποίος αποσπάστηκε από τους αντιπάλους του στο τέλος. Δεύτερος ο ROTICH MILTON KIPLAGAT και τρίτος ο KIPTOO JONATHAN

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, με δεύτερο τον Χριστόφορο Μερούση (στη φωτό οι δύο πρώτοι Έλληνες αλληλοσυγχαίρονται) και τρίτο νικητή τον Παναγιώτη Καραΐσκο.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η BADANE BEDARU HIRPA με δεύτερη την KIBOR ALICE JEPKEMBOI και τρίτη την ARUSEI NANCY JEBICHI.

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νικήτρια για ακόμα μια φορά  ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη, με δεύτερη την Γλυκερία Τζιατζιά και τρίτη την Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο.

Μεταξύ αυτών και πολλές δεκάδες Γιαννιωτών δρομέων, οι οποίοι ταξίδεψαν από την πόλη μας. Καλύτερος Γιαννιώτης ήταν ο Γεώργιος Γκογιάννος ακολουθούμενος από τον Θεόδωρο Παπασταύρου και  τον Χαράλαμπο Ντακοβάνο. Καλύτερη Γιαννιώτισσα ήταν η Νικολέτα Τζαβάρα ακολουθούμενη από τις Χρύσα Τζήμα και Νικολέτα Χήτα.

Ταυτόχρονα με τον Μαραθώνιο έγινε και ο ειδικός αγώνας των 3.000 μέτρων στον οποίο συμμετείχαν οι διακριθέντες από τα κατά τόπους RUN GREECE. Σ’ αυτόν τον αγώνα η περιφέρεια Ηπείρου κατέλαβε την πρώτη θέση στις γυναίκες (φωτό πάνω) και την τρίτη θέση στους άντρες.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καννής (κάθε Τετάρτη μαζί σας στον SUPER FM 21:00 με 22:00)