Νικηφόρα πέρασε ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τα  Περιβόλια κερδίζοντας τον Πλατανιά, και οι χαρακτηρισμοί «AJAX», «ομαδάρα», «ομάδα της καρδιάς μας»,  αλλά και το περίφημο «ο ΠΑΣ που εγώ ονειρεύομαι»… επανήλθαν.

Φυσικά η ομάδα ούτε AJAX, της πάλαι ποτέ καλής εποχής του, ούτε ομαδάρα ήταν,  όσο κι αν οι  οπαδοί της καρδιάς αλλά και των ονείρων,  θα ήθελαν να είναι.  Ήταν ένα εξαιρετικά διαβασμένο – καλοδουλεμένο σύνολο, με άριστη φυσική κατάσταση, που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και το πήρε.

Η σημαντική αυτή νίκη όμως, ανέδειξε και έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή,  χάρη στον οποίο το γκολ επετεύχθη, τον Ευριπίδη Γιάκο. Ένα καθαρό δημιούργημα του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του, που τον εμπιστεύονται από την πρώτη στιγμή που «έδεσαν» σαν team και ποτέ δεν επηρεάστηκαν από τις αρνητικές «ορέξεις», μιας μερίδας οπαδών,  που κατά καιρούς τον αντιμετωπίζει σαν τον φταίχτη κάθε κακού αποτελέσματος.

Ο Γιάκος, ο Γιαννιώτης Γιάκος, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP στον συγκεκριμένο αγώνα,  αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα, δικαίωσε όλους όσοι τον εμπιστεύονται, αλλά  πρωτίστως τον εαυτό του. Το μέλλον σίγουρα του ανήκει, αρκεί ο ίδιος να συνεχίζει να προσπαθεί,  αλλά και οι παντογνώστες της κερκίδας να του το επιτρέψουν.

Όσον αφορά τη συνέχεια, η συγκεκριμένη νίκη του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν σημαίνει τίποτε σε περίπτωση που εκτιμηθεί με λάθος κριτήρια. Ήταν μια εκτός έδρας νίκη, που κάποια στιγμή θα ερχόταν, εφόσον σίγουρα η ομάδα είναι αξιόλογη και δικαιούται τέτοιων αποτελεσμάτων.  Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν σηματοδοτεί κάποιο νέο ξεκίνημα.

Το ξεκίνημα,  έχει σαν μοναδική αρχή την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, με τον όποιο προγραμματισμό να  βρίσκεται σε εξέλιξη και χρειάζεται υπομονή,  ώστε  αυτός  να πραγματοποιηθεί και να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα. Αλίμονο, άλλωστε, αν μια νίκη ή μια ήττα όριζε και την αξιοπιστία της όποιας ομάδας.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ομάδων της super league δείχνουν ότι -εκτός από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, που πλέον είναι μια… κατηγορία μόνος του-  κάθε ομάδα είναι ικανή για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ανεξαρτήτου έδρας. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, αλλά και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αισθάνεται ενθουσιασμό ή απογοήτευση σε οποιαδήποτε νίκη ή ήττα αντίστοιχα.

Μην θεωρηθεί,  λοιπόν, η πράγματι σημαντική νίκη επί της αξιόλογης  ομάδας του Πλατανιά, οπωσδήποτε παρακαταθήκη για συνέχεια υποχρεωτικών καλών εμφανίσεων,  παρά μόνο σαν αποτέλεσμα της σωστής  δουλειάς που δεδομένα  γίνεται στην ομάδα και που όλοι πρέπει να εμπιστευτούν.

Μόνο έτσι μπορεί η ψυχολογία να συντηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με ό,τι καλό συνεπάγεται αυτό σε συνδυασμό με τη δουλειά και τη δεδομένα καλή διαχείριση του υλικού,  εφόσον δεν θα  υπάρχει ο φόβος της αμφισβήτησης σε όποιο «στραβοπάτημα» και απαξίωση  της προσπάθειας  στο σύνολό της.

 

Του Αλέκου Καρύτσα

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα στις 19:00 από την συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3, (LIVE ΜΕΣΩ ΙΝΤΕRΝΕΤ)