image description

Ο ΟΦΗ τίμησε τον Έγκε Γκέραρντ, τον άνθρωπο που «έχτισε» το όνομα του ΟΦΗ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις διακρίσεις, τις εξόδους στην Ευρώπη και τις υψηλές θέσεις στην Ελλάδα και η εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη «Στη Λακούβα», ζήτησε τη γνώμη του Γιάννη Πετράκη, προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, για τον άνθρωπο, αλλά και τον προπονητή Ευγένιο Γκέραρντ:

«Όλη η γιορτή που έγινε για τον κ. Γκέραρντ, οι διαστάσεις που πήρε και ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση από μόνα τους δείχνουν πόσο σπουδαία πράγματα έκανε για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήταν αυτός που οραματίστηκε το «Βαρδινογιάννειο» αθλητικό κέντρο με τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη. Νομίζω ότι η προσφορά του ήταν τεράστια σε νοοτροπία, σε όραμα, σε έργο, σε ποιότητα και σε όλα.

Εγώ δεν ευτύχησα τότε να είμαι μαζί του, γιατί το 1985 που ήρθε, εγώ έφυγα και όταν ξαναπήγα, ήταν τότε που έφυγε εκείνος. Ανεξάρτητα απ’ αυτό όμως ,είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Παρατηρώντας τη δουλειά του έμαθα πάρα πολλά πράγματα που μ’ έχουν βοηθήσει στην καριέρα μου, ειδικά σαν προπονητής. Το πιο σπουδαίο είναι ο τρόπος που διαχειριζόταν τους ποδοσφαιριστές και τους αναδείκνυε, με υπομονή και καθοδήγηση. Θεωρώ ότι όλοι μας, κυρίως βέβαια εκείνοι που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά κι εγώ που πάντα θέλω να μαθαίνω, πήρα πάρα πολλά πράγματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός και ταυτόχρονα έκοβε εκεί που ήθελε την απόσταση. Αγαπούσε υπερβολικά αυτό που έκανε. Εγώ τον συναντούσα κάποιες φορές στις προπονήσεις. Παρακολουθούσε τα πάντα. Ήταν αγαπητός από τους παίκτες του και είχε την ικανότητα να τους κρατάει στην κατάλληλη απόσταση».