Μετά από έντονη διεκδίκηση ο όμιλος θαλασσίου σκι Ιωαννίνων και εν τέλει η πόλη μας κατόρθωσε να κερδίσει τη διοργάνωση των ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ για το 2018 από την Διεθνή Ομοσπονδία θαλασσίου σκι (IWWF) ανάμεσα σε τριάντα χώρες.

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις Πανευρωπαϊκών αγώνων το 2013 και το 2014 ο Όμιλος επιστρέφει δυναμικά το 2018 για να αποδείξει ότι τα Γιάννενα δεν είναι μια περιστασιακή λύση, αλλά πρωταγωνιστές για την διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων στο άθλημα του θαλασσίου σκι κάθε χρόνο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όπου  η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί με όλες τις εθνικές ομάδες Ευρώπης και Αφρικής.

Οι πανευρωπαϊκοί αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία αγωνίσματα ήτοι σλάλομ, φιγούρες και άλμα, προβλέπεται δε να είναι ιδιαίτερα θεαματικοί και εξαιρετικού ενδιαφέροντος, αφού είναι πολύ πιθανόν τόσο στο σλάλομ όσο και στις φιγούρες ανδρών, αλλά και στο άλμα γυναικών να αποσπάσουμε χρυσό μετάλλιο και σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η Εθνική ομάδα μας θα διακριθεί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Ευρωπαίοι αθλητές αυτής της κατηγορίας κατέχουν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ.

Η ανάθεση της διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού ΟPΕΝ 2018 στην πόλη μας ,δηλαδή της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης σε Ευρώπη και Αφρική για το έτος αυτό, αποτελεί την δικαίωση των προσπαθειών των ανθρώπων του ομίλου και δικαιώνει τους υποστηρικτές του και συνδιοργανωτές από τα πρώτα τους βήματα και μέχρι σήμερα ,δηλαδή την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.