image description

Άλλο ένα συναρπαστικό και αγωνιώδες ματς έγινε στην Κρανούλα την Κυριακή το απόγευμα, με τη Δόξα να υποδέχεται τον ουραγό του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, Αστέρα Παραποτάμου, και να τον κερδίζει με 2-1! Πάντως οι φιλοξενούμενοι σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν ότι είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου, αφού ήταν μια επικίνδυνη ομάδα, που της έλειπαν μόνο η διάρκεια στο ρυθμό της και η εμπειρία.

Για τη Δόξα η νίκη ήταν μονόδρομος σήμερα, γι’ αυτό και μπήκε από την αρχή με σκοπό να πιέσει, όμως άφηνε κενά στην άμυνα που παραλίγο να τα εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι που είχαν 2 μεγάλες ευκαιρίες. Γύρω στο 20λεπτο η Δόξα άρχισε να βρίσκει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα του Παραποτάμου, που έπαιζε με 5-4-1 και δημιούργησε κι εκείνη επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η λύση στο «γρίφο» των αντιπάλων ήρθε με συνδυασμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από κάθετη του Παρχαρίδη και συνδυασμό των Τσουμάνη, Χριστακόπουλου και Γκέγκα μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ στο 29ο λεπτό.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους δεν έγινε κάτι άλλο επικίνδυνο στο ματς, αφού ο Αστέρας δεν θέλησε να ρισκάρει αμέσως και να αλλάξει τον αμυντικό σχηματισμό του.

Αυτό, όμως έγινε στην επανάληψη, ο Αστέρας γύρισε σε 4-2-3-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τη βοήθεια και του διαιτητή που σφύριζε με το παραμικρό φάουλ υπέρ του, για να έρθει η φάση του 52’ όπου με χτύπημα φάουλ του Πανταζή, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιαννακό κι αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ μούδιασε προσωρινά την ομάδα της Κρανούλας, που πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, αλλά «φλύαρα» και χωρίς «καθαρό μυαλό». Όσο περνούσαν όμως τα λεπτά, οι πλαγιοκοπήσεις ήταν και πιο συχνές, οι ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία και ειδικά εκείνες που έχασε ο Ριστάνης, έδιναν την εντύπωση ότι δεν αργούσε ένα δεύτερο γκολ.

Πράγματι στο 83’ έγινε το 2-1, με τη «χρυσή» αλλαγή του κ. Σιαφάκα, τον Νιτσιάκο, που ένα λεπτό πριν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νιτσιάκος εκμεταλλεύτηκε κάθετη μπαλιά, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και παρότι δεν πλάσαρε καλά, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα βρίσκοντας πάνω στον τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα του.

Μετά το 2-1 η Κρανούλα απελευθερώθηκε από το άγχος, δεν κλείστηκε πίσω και συνέχισε και για τρίτο γκολ, χάνοντας δύο απίστευτες ευκαιρίες με τον Γκέγκα που έχασε νέο τετ-α-τετ και τον Τσουμάνη που είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Κρανούλα να πανηγυρίζει την 4η νίκη της σε 9 αγώνες (έχει κάνει και το ρεπό της) και να εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 15 βαθμούς. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι χάρισε άλλο ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στον κόσμο της, τον οποίο καθήλωσε μέχρι τη λήξη του.

Δείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του ματς ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

3ος όμιλος – 10η αγωνιστική

Νέος Αμφίλοχος-ΑΕΠ Καραγιαννίων 3-0
Τηλυκράτης Λευκάδας-Ερμής Αμύνταιου 3-0
Δόξα Κρανούλας-Αστέρας Παραποτάμου 2-1
Καστοριά-Πανλευκάδιος 1-1
Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-1
Θεσπρωτός-Σκουφάς Κομποτίου 5-1
Ρεπό: ΑΕ Λευκίμμης