Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα κυπέλλου ΕΠΣΗΠ με την Δόξα Κρανούλας κατέθεσε ο Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Δόξας δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα με 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, όπως πιστεύει ότι εννοεί η προκήρυξη του κυπέλλου, αλλά αντικατέστησε μικρό με μεγαλύτερο.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη αναφέρει:

«Την από 16/06/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που προβλέπει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των ΕΙΚΟΣΙ (20) ετών και απεριορίστου αριθμού ποδοσφαιριστών άνω των ΤΡΙΑΝΤΑ ( 30 ) ετών, στους αγώνες Κυπέλλου. Από την παραπάνω απόφαση περιορισμού κάτω των (20) ετών εξαιρούνται τα Σωματεία της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που χρησιμοποιούν ελεύθερα ποδ/στές».

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι θέμα ερμηνείας πλέον του κανονισμού τι εννοείται με τον όρο «υποχρεωτική συμμετοχή». Εννοεί στην ενδεκάδα όπως είθισται στα τοπικά ερασιτεχνικά μας πρωταθλήματα ή στη 18άδα όπως προβλέπεται στο κύπελλο Ελλάδος που διοργανώνει η ΕΠΟ;

Η ασάφεια αυτή θα επιλυθεί πλέον από την πειθαρχική της ΕΠΣΗΠ που καλείται να πάρει μία απόφαση που θα επηρεάσει δραματικά τα δεδομένα του θεσμού, καθώς η Κρανούλα φαινόταν να μην έχει αντίπαλο στο θκύπελλο ΕΠΣΗΠ.