image description

Καταδικασμένος να ζει τα ίδια και τα ίδια είναι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αγωνιστικά πηγαίνει θαυμάσια, τα οικονομικά του όμως παραμένουν τροχοπέδη στην αγωνιστική του εκτόξευση. Καί το 2015 το πρώτο θέμα που κυριάρχησε ήταν η μη αδειοδότηση της ομάδας, τη στιγμή που αγωνιστικά ο ΠΑΣ έφτασε μισή ανάσα από το να βρεθεί στην πεντάδα της Super League.

Για περίπου ένα εξάμηνο, ψηλά στην επικαιρότητα βρέθηκε και το θέμα νέου επενδυτή ή «συμπαίκτη» του Χριστοβασίλη. Πρώτος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ο Πάτσης, που λίγους μήνες πριν είχε διαλύσει τη Νίκη Βόλου, ενώ ακούστηκαν και σενάρια για Αλβανούς επενδυτές. Τα μόνα πραγματικά πρόσωπα, πάντως, που μπήκαν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ήταν οι κ.κ. Αυδής και Τσιαλιαμάνης, που λίγους μήνες μετά αποχώρησαν.

Στις επιτυχίες της ομάδας καταγράφονται οι πολλές κλήσεις σε Εθνικές ομάδες. Πέραν των Στρούνα και Λίλα, που ήταν οι μόνιμοι τα τελευταία χρόνια, το «βάπτισμα του πυρός» πήραν οι Βελλίδης, Χαρίσης και Τζημόπουλος.

Επίσης η ΠΑΕ συνέχισε την πολιτική πωλήσεων παικτών που αναδείχτηκαν μέσω του ΠΑΣ. Οι Χαρίσης και Κοροβέσης πήγαν στον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε δε, ότι το α’ εξάμηνο του 2015 ο Λίλα είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Πάρμα!

Το καλοκαίρι τους φιλάθλους του ΠΑΣ «γλύκαναν» κάπως οι πολλές ανανεώσεις, αλλά η συνέπεια της μη αδειοδότησης ήταν να μη μπορέσει να μπει κάποιο «κερασάκι» στην τούρτα, με μία δυνατή μεταγραφή.

Όμως το 2015 ήταν και χρονιά πολλών απωλειών. Από τον Αλέκο Κιτσάκη και τον Λάκη Στεργίου, ως τον παλιό πρόεδρο Κώστα Αναστασίου, ο ΠΑΣ έχασε πολλούς ανθρώπους από κοντά του, αλλά δεν θα πάψουν να βρίσκονται στις αναμνήσεις όλων.

Το super-fm.gr σας θυμίζει τα κυριότερα γεγονότα του 2015 στον ΠΑΣ Γιάννινα, ανά μήνα.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

4-5: Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό σ’ ένα περιπετειώδες παιχνίδι που διεξήχθη σε… δόσεις στο «Ζωσιμάδες». Λόγω ομίχλης ο αγώνας διακόπηκε στο 26′ και αφού πρώτα ο Αρετόπουλος είχε κάνει άλλες δύο προσωρινές διακοπές, μήπως «καθαρίσει» το τοπίο. Ο αγώνας συνεχίστηκε την επόμενη μέρα και κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων έγινε μεσημέρι, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος νέας αναβολής. Τελικό αποτέλεσμα 0-0. Από τη βραδινή αναμέτρηση δεν έλειψαν τα επεισόδια από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που εκτόξευσαν δεκάδες φωτοβολίδες με πιστόλι προς τους φιλάθλους του ΠΑΣ, ενώ έγιναν καταστροφές στη θύρα 7.

5: Ο Αλαφούζος σε παρέμβασή του στον Sport Fm είχε δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τις ζημιές στη θύρα 7.

5: Την ετήσια κοπή πίτας της έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, νωρίτερα από άλλες χρονιές, αλλά δεν έμοιαζε με τις λιτές εκδηλώσεις άλλων εποχών, καθώς παραβρέθηκαν σύσσωμες οι ομάδες, επαγγελματική και οι τρεις των υποδομών, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι βουλευτές του Νομού Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης, ο τότε αστυνομικός διευθυντής κ. Παπιγκιώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς και ο γραμματέας της Λάζαρος Κιτσάκης, αντιπροσωπεία του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα με επικεφαλής τον κ. Στούκα, αλλά και προπονητές του σωματείου, ο πρόεδρος των προπονητών Ιωαννίνων Θανάσης Γιωτίτσας, ο πρόεδρος των βετεράνων παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Χαρίσης, από τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες οι κ.κ. Κοντογιωργάκης και Νάτσης, μαζί με προπονητές τους, χορηγοί της ΠΑΕ, εκπρόσωποι των Blue Vayeros και φυσικά τα Μέσα Ενημέρωσης των Ιωαννίνων.

7: Με γκολ των Γιάκου και Μανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε την Καλαμαριά στο κύπελλο με 2-1 και πέρασε στη φάση των «16» του θεσμού.

8: Εδώ ο Πάτσης, εκεί ο Πάτσης, έσκασε η «βόμβα»! Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης επιβεβαίωσε ότι έγινε αποδέκτης της πρότασης Πάτση και με γραπτή του δήλωση τόνιζε ότι περίμενε άνθρωπο της ΠΑΕ να την παραλάβει! Στην ίδια ανακοίνωση επιχειρούσε παρέμβαση με την ιδιότητα του φιλάθλου μεν, αλλά με την βαρύτητα και του Περιφερειάρχη, με αφορμή το μπλοκάρισμα λογαριασμών όσων διετέλεσαν σε συμβούλια της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια.

10: Δανεικός με οψιόν αγοράς πήγε στην Πάρμα ο Άντι Λίλα, όπως επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της Πάρμα, Πρεΐτι Αντονέλο.

11: Στο πέσιμο της αυλαίας του Α’ γύρου ο ΠΑΣ αναδεικνύεται ισόπαλος 0-0 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό σε εξ’ αναβολής παιχνίδι. Στο ματς αυτό τραυματίστηκε σοβαρά ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς που υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού.

13: Ο Νόε Ακόστα έγινε πατέρας, αποκτώντας ένα αγοράκι.

14: Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίρνει ισοπαλία στην Τρίπολη από τον Αστέρα με σκορ 2-2 κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΠΑΣ ο Νίκος Κοροβέσης.

18: Ισοπαλία για τον ΠΑΣ στην έδρα του κόντρα στον Πανθρακικό με σκορ 2-2. Σκόρερ των δύο «κυανόλευκων» τερμάτων ο Μανιάς.

21: Με Κρητικό και Ακόστα ο ΠΑΣ κέρδισε 1-2 μέσα στα Χανιά τον Α.Ο. Χανίων για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

24: Παρά τις προσπάθειες του ΠΑΣ Γιάννινα να παραμείνει σε ισχύ ο μονοετής δανεισμός του Ανδρέα Γιαννιώτη από τον Ολυμπιακό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αφού ο Ολυμπιακός θέλησε να ενσωματώσει τον νεαρό τερματοφύλακα στο δικό του ρόστερ για όσες μέρες θα παρέμενε τραυματίας ο Ρομπέρτο.

24: Μετά από σπουδαία εμφάνιση του Βελλίδη και γκολ του Τσάβες, ο ΠΑΣ πήρε ισοπαλία στα Πηγάδια από την Ξάνθη με 1-1.

27: Για χειραγώγηση αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα ερευνάται ο Εμιλιάνο Βίλα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή “ΔΙΚΗ”. Ο Βίλα βαθμολογήθηκε με βαθμό διαφθοράς 3 με ανώτερο το 5 σε αγώνα του ΠΑΣ, που περιλαμβάνεται στους φακέλους που είχε στείλει η UEFA.

28: Πολυτιμότερος παίκτης της 20ής αγωνιστικής με 62,20% ανακηρύχθηκε ο Μάρκος Βελλίδης.

28: Αποκλεισμός-σοκ στο κύπελλο από τον Α.Ο. Χανίων, ο οποίος στέλνει στην παράταση και τα πέναλτι το επαναληπτικό παιχνίδι κυπέλλου, όπου παίρνει και την πρόκριση.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1: Με γκολ των Ίλιτς και Μανιά ο ΠΑΣ ανατρέπει το εις βάρος του 1-0 με το οποίο είχε προηγηθεί η Κέρκυρα και έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα για το 2015. Στο ματς αυτό χάθηκε και πέναλτι από τον Κοροβέση.

2: Έφυγε από τη ζωή το «αηδόνι της Ηπείρου», Αλέκος Κιτσάκης, που είχε συνθέσει και τραγουδήσει τον ύμνο του ΠΑΣ Γιάννινα.

2: Οι Κολιοφούκας και Ιωάννου παραχωρήθηκαν δανεικοί στον Θεσπρωτό, ομάδα Γ’ Εθνικής.

4: Ξέσπασμα του ΠΑΣ απέναντι στην Βέροια και μεγάλη νίκη με σκορ 4-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσουκαλάς, Μανιάς και 2 ο Τζημόπουλος.

7: Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ μέσα στη Λιβαδειά με 1-2, με γκολ των Τζημόπουλου και Μανιά.

11: Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Τσουκαλάς έδωσε δύο ασίστ και κέρδισε το βραβείο του MVP της 23ης αγωνιστικής, με ποσοστό 62,77%.

14: Η «καθιερωμένη» πλέον ήττα εντός έδρας από τον Πανιώνιο με 1-3. Το μοναδικό γκολ του ΠΑΣ ο Τσουκαλάς.

20: Σε μια εκδήλωση όπου η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας τίμησε εκ μέρους της πόλης, το θρυλικό «Τσίτσε».«Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμάει τον ”στρατηγό” του θρυλικού ”Άγιαξ της Ηπείρου”, Χουάν  ”Τσίτσε”  Μοντέζ»,  έγραφε η πλακέτα που απένειμε ο Δήμαρχος στον Μοντέζ που βρέθηκε για λίγες μέρες στα Γιάννενα.

20: Με καθυστέρηση μηνών ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Super League και με καθυστέρηση πήρε και ο Νίκος Κοροβέσης το βραβείο του MVP για τα 2 γκολ που είχε πετύχει στην Τρίπολη.

21: Ήττα από την Καλλονή με 1-0.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

5: Διέψευσε κατηγορηματικά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ότι υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από Αλβανούς επενδυτές να εμπλακούν στην αγορά μετοχών της ΠΑΕ.

5: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέκος Καρύτσας, καθώς υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας με τον πρόεδρο και παρέμβαση τρίτου σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

6: Ο Θέμης Τζημόπουλος κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα Νέας Ζηλανδίας.

11: Οι Χαρίσης, Κοροβέσης και Νιαρχάκος ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη και έκλεισαν οριστικά τη μεταγραφή των δύο πρώτων στον ΠΑΟΚ.

12: Αποφασίστηκε αύξηση Μ/Κ στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ. της ΠΑΕ οι κ.κ. Παπαγεωργίου και Σιαμαντούρος και αντικαταστάθηκαν από τους Κώστα Αυδή και Βασίλη Τσιαλιαμάνη.

13: Στους ύποπτους αγώνες προστέθηκε ο πρώτος αγώνας κυπέλλου μεταξύ Χανίων-ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο ο ΠΑΣ είχε κερδίσει με 1-2 και μάλιστα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα των Χανίων, θεωρώντας την υπαίτια για τον περίεργο στοιχηματισμό του αγώνα.

15: Μετά τη διακοπή του λόγω επεισοδίων σε αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού, το πρωτάθλημα άρχισε και πάλι με τον ΠΑΣ να αναδεικνύεται ισόπαλος 0-0 με τον Παναιτωλικό.

18: Νίκη επί του Πλατανιά στα Γιάννενα με σκορ 1-0. Σκόρερ ο Ακόστα.

18: Ο Βελλίδης ανακηρύχθηκε MVP της 28ης αγωνιστικής για το ματς του ΠΑΣ με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

20: Μέσα στους εκλεκτούς του Μαρκαριάν για τον καθοριστικό αγώνα της Εθνικής με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Euro 201,6 ήταν ο Μάρκος Βελλίδης του ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΣ, μετά τον Μπονόβα, που θα είναι ενεργό μέλος της ανδρών και ταυτόχρονα παίκτης της Γιαννιώτικης ομάδας.

20: Ο Χαρίσης κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων.

20: Ο Γιάννης Πετράκης έγινε παππούς και ο Άντι Λίλα πατέρας!

21: Ο ΠΑΣ ταξίδεψε στο Ηράκλειο για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, το ματς αυτό, όμως, δεν διεξήχθη, αφού η ομάδα της Κρήτης αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

30: Ο Χαρίσης έκανε την 1η του συμμετοχή με την Εθνική Ελπίδων στην ήττα της Ελλάδας από την Κροατία με 0-2.

31: Ντεμπούτο του Τζημόπουλου με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας. Η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0 από τη Ν. Κορέα.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

5: Ιστορική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1. Τα γκολ οι Ίλιτς, Μανιάς και Ακόστα.

17: Γι’ άλλη μια χρονιά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν αδειοδοτήθηκε και τα όνειρα για Ευρώπη έμειναν και πάλι όνειρα.

19: Παρά το «ξενέρωμα» από τα άσχημα νέα της αδειοδότησης, ο ΠΑΣ πήρε ισοπαλία από τον Ατρόμητο με 1-1. Το γκολ πέτυχε ο Τσάβες.

22: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα και προπονητής της ομάδας παλαιμάχων, Ανδρέας Καραμανωλάκης.

26: Όρθιος και στην Τούμπα ο ΠΑΣ που πήρε ισοπαλία 1-1 από τον ΠΑΟΚ με γκολ του Τσάβες.

28: Ούτε σε δεύτερο βαθμό κατάφερε να αδειοδοτηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, προκαλώντας και πάλι την οργή του κόσμου κατά της διοίκησης, αφού χανόταν και πάλι η Ευρώπη.

 

ΜΑΙΟΣ

2: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τον απολογισμό του και μίλησε γι’ άλλη μια χαμένη άδεια που «κόστισε» έξοδο στην Ευρώπη, προσκομίζοντας στοιχεία που έδειχναν ότι η ΠΑΕ ήταν εκπρόθεσμη στις υποχρεώσεις της.

3: Ισοπαλία 0-0 στο παιχνίδι ΠΑΣ-Εργοτέλη σε ματς που κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα.

10: Φινάλε πρωταθλήματος με ήττα του ΠΑΣ από τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-1. Το γκολ ο Ίλιτς. Ο ΠΑΣ τερμάτισε 6ος στο πρωτάθλημα της Super League.

14: Ο Ευριπίδης Γιάκος «ντύθηκε στα χακί».

14: Ο Φονσί Ναδάλες άνοιξε το «χορό» των ανανεώσεων υπογράφοντας νέο συμβόλαιο ως 30/6/2018.

15: Ο Μάρκος Βελλίδης ανανέωσε το συμβόλαιό του γι’ άλλα 3 χρόνια.

16: Φιλικό αγώνα έδωσαν οι αθλητικοί συντάκτες με το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ και φίλους του Γιάννη Πετράκη. Στο περιθώριο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Ρεθυμνιώτης προπονητής για την προσφορά του στην ομάδα της Ηπείρου.

19: Ανανέωσε ο Ακόστα γι’ άλλα 2 χρόνια.

19: Επεκτάθηκε η συνεργασία με τον Γιάννη Πετράκη, ενώ διαψεύστηκε εκ νέου η πώληση της ΠΑΕ.

20: Παρέμειναν στον ΠΑΣ οι Γεωργουλόπουλος, Αλεξίου και Τσελιόπουλος.

22: Τριετής ανανέωση συμβολαίου στον Αλέξη Μιχαήλ.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

3: Ο Άντι Λίλα δήλωσε σε αλβανικά ΜΜΕ ότι θα μείνει ελεύθερος από την Πάρμα και θα εξετάσει άλλες προτάσεις, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα ότι δεν ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΣ.

4: Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μιχάλη Αυγενικού ως τις 30 Ιουνίου του 2016, αλλά μετά την προετοιμασία αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος, καθώς δεν έπεισε ότι ήταν έτοιμος να αλλάξει αγωνιστικό επίπεδο.

5: Ο νεαρός τερματοφύλακας, Νίκος Κολιοφούκας, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας 5 ετών.

10: Τον 22χρονο Δημήτρη Φερφέλη από την Τσβόλε, 6η ομάδα του Ολλανδικού πρωταθλήματος, απέκτησαν οι «κυανόλευκοι».

11: Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ως τον Ιούνιο του 2018 θα παραμείνει ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς.

16: Ο Βελλίδης έκανε ολιγόλεπτη συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας στο φιλικό με την Πολωνία.

22: Προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της αδειοδότησής της.

22: Αποκτήθηκε ο Κώστας Περιστερίδης για ένα χρόνο.

23: Άλλο ένα ταλέντο από την Λάρισα έφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ποντάροντας στο ότι εντόπισε τον νέο «Κολοβέτσιο». Ο Νίκος Καρανίκας, δεξιός μπακ, 23 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών.

24: Ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Τζιαμούρτα σε θέματα εργοφυσιολογίας, βιοχημείας και αθλητικής διατροφής.

29: Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στη βάση τους και ξεκίνησαν την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Μεγάλος «απών» ο Γιώργος Ντάσιος, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

3: Ανακοινώθηκε η λύση συμβολαίου του Γιάννη Νάκου, ο οποίος κατέληξε στον Θεσπρωτό.

12: Για Καρπενήσι αναχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του και φέτος.

10: Συζητήθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία είχε να κάνει με την προσπάθεια του «κυανόλευκου» σωματείου να ελεγχθεί εξ’ αρχής και με νέους όρους η αδειοδότησή του για το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.

14: Παρελθόν και ο Αρμπέν Μουσκάι από τον ηπειρώτικο σύλλογο.

19: Μία ακόμη μεταγραφή νεαρού ποδοσφαιριστή ανακοινώθηκε, αυτή του Βαλάντη Κοζορώνη από τον Εργοτέλη.

26: Ο κ. Σταύρος Ριστάνης, εξειδικευμένος σε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, ανέλαβε ιατρός της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

31: Επέστρεψε ο Γιάννης Ιωάννου υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

3: Έχασε την υπόθεση της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την επανεξέταση της αδειοδότησής του ο ΠΑΣ Γιάννινα.

5: Νέο τετραετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ευρυπίδης Γιάκος.

12: Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Βελλίδης είναι οι νέοι αρχηγοί που ανακοινώθηκαν επίσημα.

17: Σε έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ είχαμε τις αποχωρήσεις Αυδή και Τσιαλιαμάνη από το Δ.Σ. της ΠΑΕ κι έτσι μπήκε τέλος και στα σενάρια για «συμπαίκτη» στη διοίκηση.

18: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός σε όλους δημοσιογράφος, Λάκης Στεργίου.

19: Υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο ο Θέμης Τζημόπουλος.

20: Το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ πήρε η ΠΑΕ.

20: Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε ο Κρίστιαν Τσάβες ως το 2018! Μπορεί ο Αργεντινός να δελεάστηκε το φετινό καλοκαίρι από ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, στο τέλος όμως προτίμησε την εκτίμηση των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα.

21: Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας υπέγραψε ο νεαρός ποδοσφαιριστής, Αλέξανδρος Μασούρας.

21: Παρουσιάστηκαν οι φανέλες και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Τη νέα χρονιά κυριάρχουν το μωβ, το γαλάζιο και το άσπρο, ενώ η ομάδα θα έχει στο μανίκι της το σήμα των 50 ετών παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

21: Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός εν όψει της νέας περιόδου, πρώτη φορά χωρίς την παρουσία φιλάθλων!

23: Πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στην Βέροια για τον ΠΑΣ και ισοπαλία 1-1. Το γκολ του ΠΑΣ ο Ακόστα.

26: Ο Άντι Λίλα επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στην Πάρμα και μετά από ένα «θερμό» καλοκαίρι, όπου η περίπτωσή του ήταν στον «αέρα».

27: Ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Μιχάλη Αυγενικού, ο οποίος βρήκε στη συνέχεια «στέγη» στον Εργοτέλη.

29: Τέλος και ο Τάσος Κρητικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επέστρεψε στην Λάρισα.

30: Άλλη μία τριάρα στον ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ που με γκολ των Μανιά, Σάμπο (αυτ.) και Τσάβες κέρδισε 3-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο αγώνας συνοδεύτηκε και από υλικές ζημιές των οπαδών του ΠΑΟΚ μέσα και έξω από τη θύρα 7.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

9: MVP της 2ης αγωνιστικής ψηφίστηκε ο Μάρκος Βελλίδης για την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ.

13: Ο ΠΑΣ προηγήθηκε της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Ακόστα, αλλά ηττήθηκε με 3-1. Στην αγωνιστική αυτή ο ΠΑΣ φόρεσε για πρώτη φορά φανέλα με τη χορηγία του ΟΠΑΠ.

17: Ο ΠΑΣ έμαθε τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος, που ήταν οι Ηρακλής, Αχαρναϊκός και Καρδίτσα.

23: Με υπέροχο γκολ του Τσουκαλά ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο.

24: Σοβαρός τραυματισμός για τον Νίκο Κολιοφούκα, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα κλείδας.

24: Μια νέα συνεργασία άνοιξε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, προκειμένου να απορροφήσει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αλλά και να αναδείξει νέους μέσω αυτής, καθώς η συνεργασία αφορά ομάδα Γ’ Εθνικής. Δεδομένου ότι στα Γιάννινα δεν υπάρχει πλέον ομάδα Γ’ Εθνικής, ο κ. Χριστοβασίλης απευθύνθηκε σε φίλους του παράγοντες των Τραχώνων Αλίμου για να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία.

26: Βαριά ήττα του ΠΑΣ από τον Ολυμπιακό με 5-1. Την ήττα επισκίασε ο πανηγυρισμός του Λίλα, που αποτέλεσε θέμα σε πολλά ΜΜΕ της χώρας μας, αλλά και της Αλβανίας.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

4: Ίλιτς και Κοζορώνης έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ στον ΠΑΣ, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε ισάριθμες φορές και έφυγε με το «Χ» από τους «Ζωσιμάδες».

7: «Οπαδοί» της διά βίου μάθησης αποδεικνύονται οι δύο γυμναστές του ΠΑΣ Γιάννινα, ο κ. Βασίλης Αλεξίου που βρίσκεται στη μεγάλη ομάδα και ο κ. Βαγγέλης Τζιάρας, που είναι γυμναστής στην ομάδα Κ-17. Οι δυο τους παρακολουθούν την πρώτη σχολή φυσικής κατάστασης που διοργανώνεται από την ΕΠΟ με τη συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

9: Άλλο ένα περιστατικό ωμής βίας κατά ανθρώπου των media ήρθε να προστεθεί σε αυτή τη μεγάλη λίστα που μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Θύμα αυτή τη φορά ο Μπάμπης Χριστόγλου, ο γνωστός σε όλους σας παραγωγός του ΣΠΟΡ FM, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα στις αρχές του 2008, όταν μεγαλομέτοχος ήταν ο Αλέξης Κούγιας.

11: Παρά τον τραυματισμό του Λίλα, η Αλβανία κερδίζει με 0-3 την Αρμενία και παίρνει το εισιτήριο για το EURO της Γαλλίας.

19: Ήττα 3-1 του ΠΑΣ στην Λεωφόρο, με τον Τσάβες να σκοράρει με πέναλτι για τον ΠΑΣ.

25: Πρώτη εντός έδρας ήττα του ΠΑΣ από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-2. Ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί με τον Μανιά.

29: Για τους ομίλους του κυπέλλου ΠΑΣ-Ηρακλής 1-1. Ο ΠΑΣ πάλι προηγήθηκε, με τον Τσάβες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Απίθανη σύμπτωση, ότι ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 3λεπτο, όπως ακριβώς είχε κάνει και στα 2 γκολ που είχε πετύχει στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

1: Αγχωτική νίκη του ΠΑΣ επί του Πανθρακικού με 2-0. Τα γκολ οι Μιχαήλ και Ίλιτς.

3: Μια νέα συνεργασία με στόχο την ανάδειξη και εξέλιξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών εγκαινίασε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και το ORΙΟΝ SPORTS CLUB AΠΕΙ ΡΩΤΑΝ που στεγάζεται στη Γλυφάδα Αττικής.

9: Κακή εμφάνιση και ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1, με τον Ηλιάδη να μειώνει στο σκορ στα τελευταία λεπτά.

12: Άλλη μία απώλεια για την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας από τους γηραιότερους φιλάθλους, ο Σταύρος Γαβριηλίδης.

12: Τη χαρά της νίκης «γεύτηκε» για πρώτη φορά ο Θέμης Τζημόπουλος ως μέλος της Εθνικής ομάδας της Νέας Ζηλανδίας. Οι «All Whites» κέρδισαν μέσα στο Ομάν με 0-1.

21: Νικηφόρο ήταν το παιχνίδι κόντρα στην Καλλονή. Δύο γκολ πέτυχε ο Μανιάς στο 2-1 επί της ομάδας της Λέσβου.

21: Με νέα χορηγία στο μανίκι πλέον οι εμφανίσεις του ΠΑΣ. Η ΠΑΕ συνεργάζεται με τη ΒΙΚΟΣ-COLA.

28: Πολύ κακή εμφάνιση του ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη και ήττα με 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο ματς που ο ΠΑΣ δεν σκόραρε στη σεζόν 2015-2016.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

1: Γιάκος και Σαπαλίδης δίνουν νίκη-μισή πρόκριση στον ΠΑΣ στην επόμενη φάση του κυπέλλου, καθώς η «κυανόλευκη» ομάδα κέρδισε στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό με 2-1.

3: Η μαύρη χρονιά με τις πολλές απώλειες για την «κυανόλευκη» οικογένεια, συνεχίζεται. Έφυγε από τη ζωή ο παλιός πρόεδρος Κώστας Αναστασίου.

6: Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός το γκολ και 2η εντός έδρας ήττα του ΠΑΣ με 0-1.

12: Επιτέλους νίκη εκτός έδρας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 0-1 του Πλατανιά, με γκολ του Γιάκου.

12: Ο Τσάβες δεν απέφυγε την επέμβαση στο γόνατο, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηνίσκο.

15: Ο ΠΑΣ αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας και πήρε τη 2η θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

18: Τον Παναθηναϊκό έφερε αντίπαλο του ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο η κληρωτίδα της ΕΠΟ. Όπως προβλέπεται από την προκήρυξη, ο πρώτος αγώνας θα γίνει στους “Ζωσιμάδες” (7/1, 15:00), ενώ το επαναληπτικό ματς στην έδρα του “τριφυλλιού” στην Λεωφόρο (14/1, 19:30).

20: Ισοπαλία 1-1 για τον ΠΑΣ με την Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι του Α’ Γύρου. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με πέναλτι του Τσουκαλά.

22: Μπαμπάς έγινε ο Σταύρος Τσουκαλάς, που απέκτησε ένα κοριτσάκι!

23: Οι «αμαρτίες» του παρελθόντος δεν τελειώνουν για τον ΠΑΣ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προσφυγή Ζαϊρί τελεσιδίκησε και προγραμματίζεται ο διακανονισμός της αποπληρωμής ενός ποσού περί τις 180.000 ευρώ.

 

Θυμηθείτε και την ανασκόπηση του 2014 ΕΔΩ

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 2016 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ Ό,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.