image description

Οι δύο σημαντικότερες και από τις πιο ιστορικές επαρχιακές ομάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Super League, η ΑΕΛ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή στις 17:15 για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ντέρμπι γοήτρου, αλλά και ουσίας στο AEL FC Arena, αφού οι βαθμοί είναι πολύτιμοι σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, αφενός για να ανοίξει κι άλλο η «ψαλίδα» από τις θέσεις του υποβιβασμού και αφετέρου για να μη χαθεί η επαφή με την πεντάδα, όσο δύσκολος κι αν μοιάζει και για τους δύο αυτός ο στόχος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα περνάει μια δύσκολη χρονική περίοδο, αφού ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο χωρίς νίκη, έχοντας κάνει 1 ήττα και 3 ισοπαλίες, εκ των οποίων όμως η μία του έδωσε πρόκριση στο κύπελλο.

Από την άλλη η ΑΕΛ στα τελευταία 5 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πάρει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και έχει κάνει 1 ήττα, ενώ στο κύπελλο προκρίθηκε κι εκείνη ως δεύτερη από τον όμιλό της. Με τον Φυντάνη στον πάγκο της έχει μεταμορφωθεί, έχει γίνει πιο μαχητική, αλλά κυρίως αποτελεσματική, κάτι που της άνοιξε την «όρεξη». Δεν είναι και λίγοι στον… κάμπο που πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί στην πεντάδα.

Εν όψει του αυριανού αγώνα ο Γιάννης Πετράκης θα έχει απουσίες, με σημαντικότερη εκείνη του τιμωρημένου Άντι Λίλα, τη θέση του οποίου πιθανότατα θα πάρει ο Γαρουφαλιάς. Λόγω κόκκινης στο κύπελλο θα λείψει και ο Καρανίκας, αλλά ούτως ή άλλως εκεί υπάρχει ο Μπουκουβάλας, ενώ ως εναλλακτική λύση θα μπει στη 18άδα ο Αποστολόπουλος, που έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Εκτός θα μείνει κι αυτήν την αγωνιστική ο Νικολιάς που διεκδικεί το Όσκαρ ατυχίας. Δεδομένου ότι για την περίπτωσή του δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, παρά μόνο να ξεκουράζεται, θα χρειαστεί χρόνο για να έρθει πάλι σε φόρμα και να καλύψει την απραξία 2 εβδομάδων.

Όσον αφορά τα τελικά πλάνα του Πετράκη για το ματς, έχει δείξει ότι ψάχνεται αρκετά για να επιλύσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας, η οποία στα 15 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ως σήμερα, μόνο σε 3 κράτησε το μηδέν στην άμυνα, με ΑΕΚ και Ατρόμητο την 2η και 3η αγωνιστική και με τον Παναιγιάλειο στο κύπελλο. Αυτός είναι και ο λόγος που αλλάζει συνεχώς συστήματα τις τελευταίες αγωνιστικές, ψάχνοντας να βρει τρόπους να «μπαλώσει τις τρύπες». Βέβαια το πρόβλημα δεν εντάσσεται σε μια συνολικότερη κακή αμυντική λειτουργία, αλλά ειδικά στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ξάνθη αποδόθηκε στον παράγοντα τύχη και στιγμιαία αδράνεια. Είναι αυτονόητο, πάντως, ότι αν δεν βρεθεί τρόπος ο ΠΑΣ να σταματήσει τα εύκολα γκολ που δέχεται, θα αργήσει να ξαναφτάσει σε «τρίποντο», εκτός κι αν βρει ομάδα ευάλωτη στην άμυνα και κάνουν …πάρτι ο Κόντε με τον Σολτάνι…

Στο αυριανό παιχνίδι θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικούν οι Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι και Κόντε. Δεν αποκλείεται ο Τζημόπουλος να περάσει πάλι δίπλα στον Γαρουφαλιά, αντί να παίξει στόπερ κι έτσι αντί για 3-5-2 ο ΠΑΣ να είναι σε διάταξη 4-2-3-1 ή ακόμα και σε 3-4-3 αν τελικά παίξει δίπλα από τον Γαρουφαλιά ο Γιάκος. Όλα αυτά θα φανούν στη διάρκεια του αγώνα και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το ματς.

Στην ομάδα της ΑΕΛ ο κ. Φυντάνης δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του τραυματία Γιοβάνοβιτς και θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τους Λαγό και Γουάλας.

 

Ο Ζαχαριάδης «ρεφ»

O Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση. Ο Ζαχαριάδης είχε διευθύνει τον περασμένο Οκτώβριο το παιχνίδι με τον Πλατανιά, που ο ΠΑΣ νίκησε με ανατροπή 3-1 την ομάδα των Χανίων.

Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Γεώργιος Κελαζόγλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών).