Δεκάδες Γιαννιωτόπουλα, αγόρια και κορίτσια, περιλαμβάνονται σήμερα στις τάξεις αρχαρίων αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, τα οποία αποτελούν μια ελπιδοφόρα «φουρνιά» για το μέλλον, μέσα από την οποία είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν οι επόμενοι πρωταθλητές της Κωπηλασίας!

Την Κυριακή οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου πέρασαν το πρώτο για τη νέα περίοδο τεστ αξιολόγησης της Κατηγορίας Ανάπτυξης υπό την επίβλεψη του Αποστόλη Γκουντούλα, υπεύθυνου τεχνικού της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και σε συνεργασία πάντα με τους προπονητές του Ν.Ο.Ι.. Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν τρέξιμο και εργομετρικά τεστ στο κλειστό γυμναστήριο του Ομίλου, μέσω των οποίων αξιολογήθηκε το επίπεδο των αθλητών. Παρών σ’ αυτές ήταν και ο Έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι. Αθανάσιος Κιτσάκος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γκουντούλας χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι φέτος ο Όμιλος ξεκινάει με πιο πλούσια ομάδα αρχαρίων αθλητών, καθώς στις δοκιμασίες συμμετείχαν 15 παιδιά περισσότερα από πέρυσι, τονίζοντας πως μέσα από τη διευρυμένη βάση ενός σωματείου μπορούν να βγουν αρκετοί καλοί αθλητές.

«Το 80% των παιδιών που δοκιμάσαμε είναι πολύ νέοι ως αθλητές, οπότε περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή τους. Σωματομετρικά πάντως είναι σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψουν πλέον την τεχνική τους. Όσον αφορά σ’ αυτό το τελευταίο, τα παιδιά είναι τυχερά που βρίσκονται στα Γιάννενα όπου έχουν εύκολη πρόσβαση στο νερό», σημείωσε ο τεχνικός της ΕΚΟΦΝΣ, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι αθλητές που ήξερε από πέρυσι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην προπόνησή τους.