image description

Τελικά η απόφαση σκάνδαλο δεν αποφεύχθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗΠ, η οποία μετέφρασε κατά το δοκούν την προκήρυξή της για το θεσμό του κυπέλλου και αποφάσισε να επιβάλλει τιμωρία αποκλεισμού στην Δόξα Κρανούλας με ήττα στα χαρτιά από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.

Η προκήρυξη του κυπέλλου αναφέρει την υποχρεωτική συμμετοχή 2 παικτών κάτω των 20 ετών, αλλά δεν διευκρινίζει αν αυτοί οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέσα στο γήπεδο. Η Δόξα στο συγκεκριμένο ματς είχε χρησιμοποιήσει 2 παίκτες μικρούς από την αρχή, αλλά αντικατέστησε τον έναν προς το τέλος του ματς.

Για τη διάτρητη αυτή απόφαση που δεν στέκεται πουθενά για όποιον διαβάσει την προκήρυξη, θα καταθέσει έφεση στην ΕΠΟ η Δόξα Κρανούλας, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί εκεί.

Πιο συγκεκριμένα η προκήρυξη προβλέπει για τους κάτω των 20:

στ) Την από 16/06/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που προβλέπει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των ΕΙΚΟΣΙ (20) ετών και απεριορίστου αριθμού ποδοσφαιριστών άνω των ΤΡΙΑΝΤΑ ( 30 ) ετών, στους αγώνες Κυπέλλου. Από την παραπάνω απόφαση περιορισμού κάτω των (20) ετών εξαιρούνται τα Σωματεία της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που χρησιμοποιούν ελεύθερα ποδ/στές.

Ακολουθεί η απόφαση της ΕΠΣΗΠ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΗΠ., στη συνεδρίασή της της 08/12/2017, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η Επιτροπή αφού έλαβε υπ’ όψιν της τους λόγους για τους οποίους ενίσταται το Σωματείο ΑΓΡΟΤ. ΑΣΤ. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ κατά του Σωματείου ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ, το Φ.Α. της μεταξύ τους αναμέτρησης της 29/11/2017, το Υπόμνημα του σωματείου ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ, την Προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΗΠ, καθώς και τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, αποφασίζει ομόφωνα, ΚΡΙΝΕΙ υπαίτιο παράβασης το σωματείο ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ, κατακυρώνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 υπέρ του σωματείου ΑΓΡΟΤ. ΑΣΤ. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ και επιβάλλει στο σωματείο ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ.

Η Επιτροπή επιβάλλει στον δηλωθέντα ως εκπρόσωπο τήρησης τάξης του σωματείου ΠΑΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Περιστέρη Αναστάσιο, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τριάντα (30) ημέρες, για τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. της αναμέτρησης της 19/11/2017 ΠΑΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – Ε.Α.Σ. ΜΑΧΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, αρχόμενη από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.