Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής, συνεργαζόμενη Ακαδημία με την ΑΕΚ F.C. D.N., φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της 33 αθλητές της Ακαδημίας Ερμής Ευόσμου Θεσσαλονίκης δίνοντας φιλικούς αγώνες.

Οι 33 αθλητές του Ερμή Ευόσμου, συνοδευόμενοι από 28 συνοδούς, έφθασαν στην πόλη την Ιωαννίνων από το Σάββατο 09-12, κατέλυσαν σε ξενοδοχείο και περιηγήθηκαν στην πόλη. Την Κυριακή, μετά τα φιλικά με την Ακαδημία της Ανατολής, επισκέφθηκαν την Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Παραλίμνιο Πάρκο. Τέλος, το βράδυ, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, παρακολούθησαν τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την δημιουργία δικτύου αυτοκινητοδρόμων που έχουν την πόλη των Ιωαννίνων ως κόμβο, η περιοχή μετατρέπεται μεταξύ των άλλων και σε αθλητικό – τουριστικό προορισμό με πολλαπλά ωφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο Α.Ο. Ανατολής μάλιστα, εν  όψη της επικείμενης επέκτασης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και τον αναβάθμισή του σε περιφερειακό προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, ένα από τα 5 σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεσμεύεται για μεγαλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεών του επ’ ωφελεία του τοπικού αθλητισμού και οικονομίας.