Θα μεγαλώσει απ’ ό,τι φαίνεται η λίστα της μεταγραφολογίας στον ΠΑΣ Γιάννινα και αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι το χειμώνα η ΠΑΕ δεν είχε φορολογική ενημερότητα και δεν κουνήθηκε… φύλλο, φέτος τα πράγματα άλλαξαν με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ταυτόχρονα άνοιξε η όρεξη για αρκετή συζήτηση γύρω από μεταγραφικές επιθυμίες.

Τα βασικά ονόματα των ημερών, και με αρκετές πιθανότητες να αποκτηθούν, είναι οι Κοροβέσης και Χουχούμης, αλλά η λίστα υποψήφιων στόχων μεγαλώνει, καθώς τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Εργοτέλη, φέρνουν τάσεις φυγής σε πολλούς παίκτες του.

Ο Λεονάρντο Κούτρης, που είναι Έλληνας, είναι ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν και το περασμένο καλοκαίρι για τον ΠΑΣ και μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση, αν χαλάσει του Χουχούμη ή του Κοροβέση, καθώς παίζει όλη την αριστερή πλευρά.

Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο νεαρός χαφ, Αντώνης Μπουρσέλης, που κι αυτός, όπως και ο Κούτρης, είχε συνεργαστεί με τον Πετράκη στον Εργοτέλη.

Δεν πρόκειται για κάποιο προχωρημένο ενδιαφέρον για τους δύο παίκτες, απλώς στην ομάδα του ΠΑΣ παρακολουθούν τις εξελίξεις στον Εργοτέλη και εφόσον χρειαστεί να γίνει κάποια κίνηση, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Πετράκης να πάει σε γνώριμες γι’ αυτόν λύσεις.

Παρόμοιες περιπτώσεις ομάδων της Football League, που δεν μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους, υπάρχουν κι άλλες (π.χ. Ολυμπιακός Βόλου) και θα προκύψουν κι άλλες, οπότε γενικώς στον ΠΑΣ είναι σε ετοιμότητα.

Αυτό που «καίει», όμως, στην παρούσα φάση, όμως, είναι οι περιπτώσεις των Χουχούμη και Κοροβέση. Για τον πρώτο ο Παναθηναϊκός έχει εκδηλώσει την επιθυμία να τον παραχωρήσει δανεικό, αλλά ο ΠΑΣ το παλεύει να τον πάρει και ως ελεύθερο. Να θυμίσουμε ότι ο αδερφός του Διαμαντή Χουχούμη, ο Βαγγέλης, είχε αγωνιστεί πέρυσι στην ομάδα της Δόξας Κρανούλας, καθώς ήταν φοιτητής στην πόλη μας.

Για τον Κοροβέση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ως το τέλος της εβδομάδας να προκύψει κάποια απόφαση από τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προτιμάει να στείλει τον παίκτη στον ΠΑΣ, γιατί θα προσαρμοστεί γρήγορα και δεν θα χάσει τον καιρό του άσκοπα. Ο παίκτης από την πλευρά του, έχοντας κάνει το άλμα το καλοκαίρι, προβληματίζεται για το αν πρέπει να γυρίσει πάλι στον ΠΑΣ ή να δοκιμάσει κάτι άλλο. Η καλή σχέση, όμως, με τους φιλάθλους, ίσως τον πείσει τελικά να γυρίσει εδώ.