Με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει πως από το μεσημέρι της Τετάρτης, 30-12-2015, έως και την Παρασκευή, 01-01-2016, προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με χιόνια στα ορεινά, παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Περιφέρεια, και κυρίως στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, για το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης για την πόλη των Ιωαννίνων προβλέπονται τα εξής:

 

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Mετά το μεσημέρι θα καταστεί σταδιακά νεφελώδης με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών οι οποίες προς το βραδύ αναμένεται να ενταθούν κατά τόπους. Η πιθανότητα εμφάνισης χιονόπτωσης στα πεδινά είναι μικρή. Αντιθέτα, στις ορεινές περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις μέτριας έντασης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κέλσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση καθιστάμενος σχεδόν αίθριος προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι η αίσθηση του ψύχους θα είναι έντονη λόγω των ανέμων.