image description

Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, αναδείχτηκε  ανάδοχος του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ,  η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ».

 

Προς δημοπράτηση ο Σ.Μ.Α. Άρτας

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων (Σ.Μ.Α.) της Άρτας, καθώς η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου παρείχε τη σύμφωνη γνώμη της  για το σχέδιο τευχών διακήρυξης του έργου «Κατασκευή Σ.Μ.Α. Άρτας».  H έγκριση της δημοπράτησης του έργου περιλαμβάνεται στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 531.500 ευρώ. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά έργο του Δικτύου Σ.Μ.Α. Ηπείρου που δημοπρατείται, μετά τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τους Σ.Μ.Α. Ιωαννίνων, Μετσόβου, Πωγωνίου, Ζίτσας και Γ. Καραϊσκάκη.

Επίσης, η Ε.Υ.Δ.  διατύπωσε  θετική γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων:

  • «Βελτίωση υποδομών της δομής παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 18.531,60 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νικ. Σκουφά
  • «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης υγείας και πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 22.154,29 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Πρόσκληση για συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου για την  Έκθεση Reisen Hamburg 2018

Η Περιφέρεια Ηπείρου για 2η φορά θα συμμετάσχει στην Έκθεση Reisen Hamburg η οποία θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας και η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Εναλλακτικό Τουρισμό.

Πρόκειται για μια στοχευμένη επιλογή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της  πολιτικής της να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, road-trips, ταξίδια γευσιγνωσίας, κρουαζιέρες, ιαματικό τουρισμό κλπ, για τις οποίες διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον στο γερμανικό κοινό όλων σχεδόν των ηλικιών που διαθέτει υψηλό εισόδημα και μεγάλη αγοραστική δύναμη.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες. Επίσης συμμετείχαν περί τους 800 εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Για την Ήπειρο και την Ελλάδα, η Έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής, καθώς είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ έκθεση (b2c, business to consumer) και οι εκθέτες μπορούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ να έρθουν σε επαφή με πελάτες για να κλείσουν τα πακέτα των διακοπών τους.

Η  Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο Περίπτερό της φορείς και  επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και να μεταφέρει διαφημιστικό υλικό σε προβλεπόμενες ποσότητες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στo e-mail: [email protected] (υπόψη Ηλία Γκαρτζονίκα, γραφείο 141, τηλ 2651087141).

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την ίδια ημερομηνία.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση: Reisen Hamburg www.reisenhamburg.de.