image description

Στα Ιωάννινα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανθίζει μια νέα προσπάθεια με τρελό μεράκι και καινοτόμες ιδέες. Ο Νίκος Ντούγιας κάνει τη δική του… επανάσταση με την εξαιρετικά οργανωμένη ακαδημία του που έχει τα φόντα να… αφήσει εποχή στα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου…

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής με την αξιόλογη διαδρομή στα ελληνικά και στα διεθνή παρκέ πήρε πριν από καιρό την απόφαση να κάνει κάτι δικό του και βήμα-βήμα, το φιλόδοξο πρότζεκτ του… απογειώνεται. Η Dougias Basketball Academy, ήρθε για να μείνει και να αφήσει το στίγμα της.

Το Basketworld.net σας την παρουσιάζει!

Φιλοσοφία και δυνατότητες

Η ακαδημία Ντούγιας δραστηριοποιείται στον αθλητικό τομέα με σκοπό τη μεταφορά γνώσης και εμπειρίας, τόσο στο επίπεδο της άθλησης όσο και στο επίπεδο των αξιών που κουβαλάει μαζί του το άθλημα. Βασική μας φιλοσοφία είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών με επιστημονικό τρόπο, ώστε να αυτοαναδειχθούν οι προσωπικότητες και να ξεχωρίσουν τα ταλέντα του καθενός. Προσπαθούμε να προσφέρουμε το περιβάλλον που θα διευκολύνει τον καθορισμό και την επίτευξη των προσωπικών στόχων των αθλητών μας και παράλληλα να βρισκόμαστε δίπλα τους στις όποιες αποφάσεις τους. Γι’ αυτό και προτιμούμε να αναλαμβάνουμε τους αθλητές από μικρή ηλικία και να τους προετοιμάζουμε κατάλληλα για την έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας.

  • Άμεση συνεργασία με Αμερικανούς προπονητές κολεγίων.
  • Έλεγχος ατομικής προόδου αθλητών από τους Αμερικανούς συνεργάτες, μέσω αποστολής βίντεο προπονήσεων.
  • Δυνατότητα υποτροφίας ταλαντούχων αθλητών σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο.
  • Άμεση συνεργασία με Ευρωπαίους και Αμερικανούς μάνατζερ.
  • Δυνατότητα μεταγραφής ταλαντούχων αθλητών σε σωματεία του εξωτερικού.
  • Ιδανικό περιβάλλον προπόνησης.
  • Συνεργασία με το σύλλογο Θρύλος Ιωαννίνων. Τα παιδιά εκεί θα μπορούν να συμμετέχουν, μόλις το επιτρέψει η ηλικία τους, στα
    εθνικά – τοπικά πρωταθλήματα παίδων, εφήβων και ανδρών, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις κατάλληλες αγωνιστικές εμπειρίες που θα τους ακολουθούν σε όλη την αγωνιστική τους πορεία.

Ποιος είναι ο Νίκος Ντούγιας…

Ο Νίκος Ντούγιας αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου (κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA των ΗΠΑ και πρωταθλήματα Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, αποκομίζοντας ιδιαίτερη εμπειρία από τις μεγαλύτερες σχολές basket. Είχε την τύχη να συνεργαστεί στην Ρωσία (ΟΥΡΑΛ ΓΚΡΕΙΤ) με τον μεγαλο μύθο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ Σεργκέι Μπέλοφ (ο οποίος ήταν προπονητής του), καθώς επίσης και με συμπαίκτες- είδωλα όπως οι Μιχαΐλοφ, Πανόφ, Αβλέεφ, Καράσεφ, Μπούι, Μπασμίνοφ. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού πανεπιστημίου ESC (Empire State College, N.Y.) και κάτοχος πτυχίου Μάνατζμεντ Πληροφορικής.

Διακρίσεις:

Πρωταθλητής Αμερικής με την ομάδα του κολεγίου του (Κάτοχος
δαχτυλιδιού).

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα
στην Τουρκία (GUZTEPE, A1)

Μέλος της εθνικής εφήβων (1996-1998)