Οι περισσότερες ομάδες της Super League κινούνται σε μεταγραφικούς ρυθμούς από τώρα και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αλλά ως συνήθως, για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ένας ακόμα χειμώνας σαν τους προηγούμενους, εκτός κι αν προκύψει κι άλλη αποχώρηση, εκτός αυτών των Κοζορώνη και Ροντρίγκεζ.

Στην τελευταία του τοποθέτηση περί μεταγραφών, ο Γιάννης Πετράκης είχε προϊδεάσει κι αυτός τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, ότι πρέπει να είναι φειδωλοί στο γράμμα τους προς τον… Αϊ Βασίλη. «Εμείς σαν ομάδα δεν είμαστε και πολύ των αλλαγών. Και εγώ σαν προπονητής εμπιστεύομαι τους παίκτες που έχω και είναι πολιτική του σωματείου, αν θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα-δύο παίκτες, θα το κάνουμε και αυτό σε σχέση πάντα με το αν θα αποχωρήσουν κάποιοι», είχε πει.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνουν μία ή δύο κινήσεις, αλλά μία θα γίνει προσπάθεια να είναι ενδεκαδάτος σχετικά γρήγορα και ό,τι άλλο προκύψει θα είναι με προοπτική να εξελιχθεί και να αναδειχτεί σταδιακά.

Στην παρούσα φάση αναζητείται στη μεταγραφική αγορά ένας παίκτης στα χαφ, ώστε να καλύψει το κενό του Κοζορώνη ή -αν προτιμάτε- αυτό που είχε μείνει από την εποχή που έφυγε ο Τσουκαλάς. Είναι δύσκολη θέση για να βρεθεί ο κατάλληλος μέσα στον Ιανουάριο. Έχουν προταθεί κάποιοι παίκτες, αλλά ακόμα δεν βρέθηκε ο κατάλληλος. Δεδομένου ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει για ελεύθερους παίκτες, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε να δούμε αν θα προκύψει κάτι προσεχώς, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική περίπτωση των δανεικών, αλλά ο Ανδρούτσος που ήταν στόχος, δεν φεύγει τελικά από τον Ολυμπιακό.

Ο Ιανουάριος, αν και ποτέ σχεδόν δεν εντυπωσιάζει τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα, έχει αποδειχτεί ότι φέρνει παίκτες που μελλοντικά κάνουν τη διαφορά και τέτοιοι τα τελευταία χρόνια ήταν οι Ακόστα, Κούτρης, Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Νικολιάς. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι, να προλάβουν αυτός ή αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν τον χειμώνα του 2018, να βοηθήσουν την ομάδα να αλλάξει το αγωνιστικό της πρόσωπο, που όλο το 2017 κινήθηκε κάτω του μετρίου.