Κι ενώ η πόλη, αλλά και η ποδοσφαιρική Ελλάδα, κινούνται στους ρυθμούς του ονείρου ενός 20χρονου παιδιού, του Ντίνου Μαυροπάνου, και δικαίως γιατί αυτά δεν συμβαίνουν συχνά, πίσω η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα κάρο αγωνιστικά προβλήματα. Πάλι με το ζόρι θα συμπληρωθεί αποστολή την Κυριακή για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ήδη ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει τέσσερις απώλειες στο ρόστερ του, εκ των οποίων οι δύο είναι ενδεκαδάτες. Οι Ναδάλες και Μαυροπάνος αφήνουν κενά πίσω τους στο βασικό σχήμα, ενώ οι Ροντρίγκεζ και Κοζορώνης στο ρόστερ γενικότερα. Σ’ αυτές τις απώλειες προστίθεται ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Νικολιάς, που χτύπησε σήμερα στον δικέφαλο στην προπόνηση και οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι μένει περίπου 1 μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και μάλιστα σε μήνα με πάρα πολλά παιχνίδια, ειδικά αν ο ΠΑΣ προχωρήσει στο κύπελλο, ενώ ο Σολτάνι δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον δικό του τραυματισμό και την Κυριακή θα μπορέσει να βοηθήσει μόνο ως αλλαγή.

Ήδη από τώρα οι επιλογές του Πετράκη για την ενδεκάδα δεν είναι και πολλές. Ο Γιαννίκογλου πιθανότατα θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ θα μετακινηθεί υποχρεωτικά ο Μπουκουβάλας, αφού δεν υπάρχει αριστεροπόδαρος, δεξιά θα παίξει ο Αποστολόπουλος, τριάδα στόπερ οι Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, στα χαφ Μανθάτης, Λίλα και Γιάκος και στην επίθεση Κόντε και Χαλκιαδάκης. Από εκεί και πέρα οι επιλογές παικτών είναι πολύ περιορισμένες. Με χρόνο συμμετοχής, περισσότερο ή ελάχιστο, είναι μόνο οι Βελλίδης, Σκόνδρας, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ και Μπετρά.

Είναι πλέον αυτονόητο, ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές και τις χρειάζεται… χθες! Αν ο Ιανουάριος φέρει νέες απώλειες βαθμών, το άγχος θα βαρύνει πάρα πολύ την ψυχολογία της ομάδας στην προσπάθειά της να επανέλθει εκεί που μπορεί στη βαθμολογία.