Το… κουβάρι της διαδρομής του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, από τον Απόλλωνα Σμύρνης ως την Άρσεναλ, «ξετύλιξε» μέσω του ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος.

Σε μία απολαυστική συνέντευξη στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα, ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ και υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, ο οποίος έχει, πλέον, το ίδιο πόστο στον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας αναλάβει και την Κ20 των Αρκάδων, μίλησε για το φαινόμενο «Μαυροπάνος», αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του εκείνα, που τον… έστειλαν στο Λονδίνο!

Τόνισε, δε, πως «θυμίζει πάρα πολύ Κώστα Μανωλά», ενώ εξήγησε ποιο, κατά τη γνώμη του, είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, λόγω του οποίου δεν βγάζουμε περισσότερα ταλέντα…

Αρχικά, είπε, για το πώς πήγε στα Γιάννενα ο Μαυροπάνος: «Τον είχαμε δει στην Αθήνα, όπως βλέπαμε, άλλωστε, και άλλα παιδιά. Τότε, έπαιζε στον Απόλλωνα, στη Β’ Εθνική. Κάναμε, λοιπόν, μία κλήση στο παιδί, για να το δούμε και αφού δεν εκτίμησε την αξία του ο Απόλλων, τον εμπιστευτήκαμε και τον αποκτήσαμε, το καλοκαίρι του 2015. Μετά από δύο μήνες, έκανε και επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά έπαιζε στην Κ20 του συλλόγου».

Για να αρχίσει να αναλύει τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του: «Έχει την κατάλληλη σωματοδομή για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Παρότι είναι 1,95μ., έχει τρομερή ταχυδύναμη. Είναι τρομερά εκρηκτικός! Θυμίζει πάρα πολύ Κώστα Μανωλά σε ταχύτητα. Συνήθως, σε αυτό το ύψος, οι παίκτες δεν έχουν ευκινησία. Ο Μαυροπάνος, όμως, έχει απίστευτη ευκινησία! Και, επίσης, είναι πολύ καλός στα επιθετικά στημένα. Πετυχαίνει τρία-τέσσερα γκολ τη χρονιά, επειδή πηδάει στον κατάλληλο χρόνο.

Μεγάλα μειονεκτήματα, δεν έχει. Ίσως έχει ένα μικρό, σε ό,τι αφορά την τεχνική του επιδεξιότητα. Πάντως, βελτιώνεται συνεχώς, με την τριβή και τον χρόνο. Δεν έχει ταβάνι! Είναι τρομερή, αλματώδης η βελτίωσή του. Πιστεύω θα αντεπεξέλθει στο εξωτερικό. Κάθε μέρα θα λαμβάνει πληροφορίες και θα γίνεται καλύτερος. Δουλεύει πάρα πολύ και ατομικά».

Και συνέχισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στον ΠΑΣ για αυτό το παιδί. Στον γυμναστή Αλεξίου, στον Πετράκη, στον Χρηστοβασίλη, σε όλους. Είναι τρομερό παιδί, εξαιρετικό παιδί, ταπεινό, με σεβασμό. Δεν θα ξεφύγει το μυαλό του».

Από εκεί και πέρα, είπε: «Το μεγάλο μας μειονέκτημα σαν ποδόσφαιρο είναι ότι δεν βγάζουμε σχολή. Και ο λόγος είναι ότι έχουμε λάθος πρότυπα. Παίρνουμε παραδείγματα από αθλητές από προηγμένες, ποδοσφαιρικά, χώρες, που δεν μας ταιριάζουν. Η ιδιοσυγκρασία μας, όμως, είναι το αμυντικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνουμε μια παραγωγή αμυντικών παικτών. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ψάχνουμε να βρούμε επιθετικό και εξτρέμ».

Για το αν του ταιριάζει το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς, θυμίζουμε, όλα δείχνουν πως θα πάει δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης: «Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες ομάδες σε αυτά τα πρωταθλήματα δεν δουλεύουν στην αμυντική τακτική. Τους ενδιαφέρει το θέαμα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, που έχουν αμυντικό ταλέντο, όπως ο Παπασταθόπουλος, για παράδειγμα, κάνουν τη διαφορά. Ταιριάζει απόλυτα, πιστεύω, στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Θα πάρει πληροφορίες και θα βελτιώνεται καθημερινά».

Τέλος, είπε για τους Πασαλίδη και Ίγκορ -που έχουν κλείσει στον Ολυμπιακό: «Ο πρώτος ήρθε, όπως ο Μαυροπάνος, από το πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Βλέπουμε το παιδί να παίζει σαν να έχει πάρει… δέκα πρωταθλήματα. Είναι πολύ γρήγορος, με καλή αντίληψη τακτική και είναι εξαιρετικός στο «ένας εναντίον ενός. Ο Ίγκορ, από την άλλη, έχει καλή τεχνική επιδεξιότητα, με σέντρες και καλή συνεργασία στην επίθεση».

Ακούστε το ηχητικό