image description

«Who is Μαυροπάνος;»…αναρωτιούνται οι Άγγλοι

«Ο Μαυροπάνος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- AJAX της Ηπείρου,  που έχει πρόεδρο τον Χριστοβασίλη»…

Ακόμα ψάχνονται στην Ευρώπη  να βρουν ποιοί είναι αυτοί που τις τελευταίες μέρες ασχολούνται όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ενώ το πάλαι ποτέ ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ προσπαθούν να αντιληφθούν  τι έγινε και μείνανε στην «απ’ έξω».

Όλοι ασχολούνται με τον Ηπειρώτη Μαυροπάνο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που κάτι… Αγγλάκια φορ, όταν θα προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της Premier league,  θα τον βλέπουν σαν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Η μεταγραφή Μαυροπάνου έβαλε τα πράγματα στην θέση τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα,  όσον αφορά τουλάχιστον το δικαίωμα στο όνειρο κάθε επαρχιακής ομάδας.

Μέχρι σήμερα το καλύτερο που μπορούσε να περιμένει μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η μεταγραφή του πλέον ταλαντούχου ποδοσφαιριστή της σε κάποια εκ των Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, έναντι αντιτίμου  σίγουρα μικρότερου της πραγματικής του αξίας,  μιας και το  ποδοσφαιρικό Ελληνικό χρηματιστήριο δεν επιτρέπει την όποια υπέρβαση. Στην καλύτερη να δικαιούταν και κάποιο επιπλέον μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν και ομάδες σαν τον «φτωχό συγγενή» ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μπορούν να έχουν επαφές και συνεργασίες με club βεληνεκούς Αρσεναλ!.

ΠΑΣ Γιάννινα, Άρσεναλ, ισότιμα σε αναφορές στα ΜΜΕ !…  Ούτε στα καλύτερα όνειρα του ο πλέον θερμός οπαδός δεν θα πίστευε όποια συνεργασία, πόσο μάλλον πώληση, ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Για να κατανοηθεί το μέγεθος, αρκεί να σκεφθεί κάποιος πόσοι ποδοσφαιριστές ανάλογων προσόντων υπάρχουν στην Ευρώπη ή και στην Ελλάδα ακόμη,  αλλά και πόσοι από αυτούς έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν και να μεταγραφούν στην  Άρσεναλ… Ακόμη περισσότερο δε, πόσοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέτοιου μεγέθους μεταγραφή με μόλις 16 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας τους;

Τα εύσημα εδώ, σε αυτούς που τον πίστεψαν εξέλιξαν και τον καθιέρωσαν, με κορυφαίο τον πετυχημένο  κόουτς Πετράκη, και  στην συνέχεια τους συνεργάτες του, Αλεξίου, Τσελιόπουλο, Ταουσάνη, στον ίδιο ποδοσφαιριστή που δουλεύει και εξελίσσεται ραγδαία, αξιοποιώντας όλο το πακέτο των προσόντων του, ταλέντο, εργατικότητα, ήθος και τέλος στον ευχάριστα απρόβλεπτο Πρόεδρο Χριστοβασίλη που για μια ακόμη φορά απέδειξε πως ξέρει να πουλά, με προτεραιότητα το συμφέρον και το κύρος της ομάδας.

Ποιος μπορεί άραγε, πλέον, να τον χαρακτηρίσει δέσμιο του ΠΑΟΚ ή του ΟΣΦΠ η ακόμη και αυτής της ΑΕΚ;…

Τα στόματα των όποιων αμφισβητιών, είναι δικαίως ερμητικά κλειστά.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πούλησε ποδοσφαιριστή στην Άρσεναλ!. Ναι Γιαννιώτες, ναι Ηπειρώτες…είναι πραγματικότητα.

Μετά το «ΠΑΣ ζούμε Ευρώπη να σε δούμε», που ζούμε και το ζήσαμε, ο ΠΑΣ εξελίσσεται, πουλάει ευρωπαϊκά και το όνομά του πλέον απασχολεί όχι την Ελλάδα, αυτό έχει ξεπερασθεί. Απασχολεί την μητέρα του ποδοσφαίρου. Την Αγγλία.

Κατ’ επέκταση;… Εκατομμύρια φιλάθλων του ποδοσφαίρου

«Who is Μαυροπάνος;»…

«Ο Μαυροπάνος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- AJAX της Ηπείρου,  που έχει πρόεδρο τον Χριστοβασίλη, προπονητή τον Πετράκη, έδρα τους Ζωσιμάδες, στην πόλη των Ιωαννίνων. Πόλη γνωστή για τους ευεργέτες της,  την ασημουργία της, … με κατοίκους περήφανους  απόγονους του Βασιλιά Πύρου,  με στολίδι της την λίμνη της κυρά Φροσύνης»…

Μας μαθαίνουν πλέον όλοι. Και αυτό το πέτυχε, χωρίς κανένα κόστος,  ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ …

Η «επόμενη μέρα» πλέον φαντάζει, απαιτείται να είναι καλύτερη. Πρέπει να είναι καλύτερη.

 

*(Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΤΣΑΣ κοντά σας μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00 από τη συχνότητα του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3)