Οι προσφυγές τελειώσανε, η μεταγραφή Μαυροπάνου τίναξε την… μπάνκα στον «αέρα», οι παίκτες τακτοποιήθηκαν ως 31 Δεκεμβρίου, καθώς πληρώθηκαν μισθούς και δόσεις συμβολαίων και πλέον σειρά προς… τακτοποίηση παίρνουν τα μεταγραφικά στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Χριστοβασίλης, Πετράκης και Νιαρχάκος είχαν την ευκαιρία να τα πουν πριν τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης κι αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο από διοίκηση και προπονητή είναι ότι το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση, καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις που άφησαν σημαντικά κενά, κάτι που έγινε ακόμα πιο φανερό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί αφορούν την απόκτηση αριστερού μπακ, 8αριού και επιθετικού, αλλά στον ΠΑΣ δεν θα πουν «όχι» αν υπάρξουν και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αριστερού εξτρέμ, αμυντικού χαφ και επιτελικού χαφ.

Ο Γιάννης Πετράκης έθεσε ως προϋπόθεση οι μεταγραφές που θα γίνουν να είναι με παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα κι ας είναι και στις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε μπορεί να δουλέψει με το υπάρχον έμψυχο υλικό και να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν τις είχαν πάρει, ώστε να έχει για όλους μία εκτίμηση σε συνθήκες επίσημου αγώνα πριν ληφθούν αποφάσεις το καλοκαίρι.

Βέβαια οι ανάγκες της ομάδας για ενίσχυση με 2-3 έτοιμους παίκτες, δεν αποκλείει την απόκτηση νεαρών και ταλαντούχων, στη φιλοσοφία που αποκτήθηκαν κι άλλοι παίκτες στο παρελθόν τέτοια εποχή. Ο ΠΑΣ θα επενδύσει σε αυτούς, ο Πετράκης θα τους δουλέψει και αφού τους προετοιμάσει κατάλληλα, θα τους δώσει ευκαιρίες είτε προς το τέλος της σεζόν είτε στο επόμενο πρωτάθλημα. Αυτή είναι μία τακτική που απέδωσε ουκ ολίγες φορές καρπούς και δεν σκοπεύει η ομάδα να την αποχωριστεί.

Όσον αφορά τη φημολογία γύρω από επικείμενες μεταγραφές, ακούγονται κάποια ονόματα παικτών που παίζουν σε άλλες ομάδες Super League και Football League, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η ΠΑΕ να επιβεβαιώσει τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν βρει τρόπο να τους αποκτήσει. Προτάσεις για παίκτες έχουν κατατεθεί και από μάνατζερ και αφορούν παίκτες από το εξωτερικό. Αυτές οι περιπτώσεις εξετάζονται πολύ προσεκτικά, γιατί ήδη υπήρξε μια λάθος επιλογή με τον Ροντρίγκεζ, οπότε θα προσπαθήσουν να εστιάσουν σε περιπτώσεις παικτών που είχαν συμμετοχές μέχρι πρόσφατα και δεν θα χρειαστούν χρόνο προπόνησης μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή φυσική κατάσταση.