image description

Την πίστη του ότι ο Μαυροπάνος μπορεί να εξελιχθεί σ’ ένα σπουδαίο ταλέντο, καθώς προέρχεται από χώρα με παράδοση στα ομαδικά αθλήματα, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη σελίδα της Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ. Εν’ όψει μάλιστα του σημερινού αγώνα των ομάδων Κ-23 Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αλσατός τεχνικός θα τον «τσεκάρει» σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος για να τον δει πως λειτουργεί κάτω από πίεση.

Αναλυτικά:

«Φαίνεται άνετος από τεχνική άποψη και πολύ κινητικός για αμυντικός. Είναι πολύ δομημένος-σταθερός και δυνατός από κάθε άποψη αμυντικά.

Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι πόσο καλά θα αντεπεξέλθει στην πίεση και πόσο θα φανεί η έλλειψη εμπειριών στο παιχνίδι του.

Όταν κάποιος πηγαίνει σ’ ένα μεγάλο κλαμπ, κάθε παιχνίδι του και λάθος του αναλύεται. Κάθε πρωτοβουλία που παίρνει σ’ ένα παιχνίδι αναλύεται. Αυτός ο διαρκής έλεγχος ασκεί μια τεράστια πίεση. Αν κάνεις λάθος σ’ ένα μικρότερο πρωτάθλημα για ένα μικρότερο κλαμπ, αυτό έχει μικρότερες επιπτώσεις από το να τα κάνεις σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Θα τον δούμε πως αντιμετωπίζει τα παιχνίδια, γιατί ακόμα δεν τον είδα να παίζει στην Αγγλία απέναντι σε αγγλικές ομάδες. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος απ’ αυτά που έχω δει και αποφάσισα να τον κρατήσω ως τον Μάιο.

Η Ελλάδα είναι μια φανταστική αθλητική χώρα. Το μπάσκετ τους και το ποδόσφαιρο είναι καταπληκτικά. Έχουν πραγματική γνώση των ομαδικών αθλημάτων και παράγουν φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να είναι ένας απ’ αυτούς, αν εξελιχθεί καλά.

Μοιάζει επίσης ένα έξυπνο παιδί, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί σε σπουδαίο παίκτη στο μέλλον για την Ελλάδα.

[Πηγή: arsenal.com]