Μπορεί ο σχεδιασμός των διαδρομών για τους αγώνες “Protect Aoos” MTB Ultra | Marathon & Race να έχει ολοκληρωθεί, αλλά… για να οριστικοποιηθούν πρέπει ο χειμώνας να ρίξει και την τελευταία νιφάδα χιονιού στα βουνά της Βόρειας Πίνδου.

Για τον λόγo αυτό, οι οριστικές χαράξεις των αγώνων θα ανακοινωθούν τις τελευταίες μέρες του Μαΐου, με την ελπίδα ο φετινός χειμώνας να είναι επιεικής και σύμμαχος των διοργανωτών.

Τη νέα χρονιά, ο “Protect Aoos” MTB, θα περιλαμβάνει την πλέον κλασική και απαιτητική Ultra διαδρομή, σε νέα χάραξη και την επιστροφή της στα 120 χιλιόμετρα με αρκετά σφιχτά χρονικά όρια και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δεύτερο μισό.

Τη γνωστή και φιλική προς όλους Race διαδρομή, των 30 χιλιομέτρων, σε νέα χάραξη.

Και τέλος την προσθήκη μιας Marathon διαδρομής για τους φίλους του αγώνα που επιθυμούν να απολαύσουν τα πρώτα 73 χιλιόμετρα του “Protect Aoos” MTB Ultra χωρίς τα πιεστικά του χρονικά όρια.

Οι Ultra και Marathon διαδρομές, σχεδιάζονται να περνούν φέτος για πρώτη φορά τα 1.700μ υψόμετρο κερδίζοντας μια πανοραμική θέα της χαράδρας του Αώου μετά την ανάβαση της Λάιστας.