Παράλληλα με την εντατική ατομική δουλειά που κάνει ο Εντελίνο με τον προπονητή φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Αλεξίου, για να καλύψει πολύ γρήγορα το χαμένο έδαφος από την αγωνιστική απραξία ενός μήνα, σήμερα ο Γιάννης Πετράκης τον χρησιμοποίησε και στο εσωτερικό δίτερμα, δίνοντάς του χρόνο με τους αναπληρωματικούς.

Η πρώτη αίσθηση είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που χρησιμοποιεί αρκετά το μυαλό του, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ο Πορτογάλος μέσος θα χρειαστεί μερικές ακόμα μέρες να μάθει τους νέους του συμπαίκτες και να προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε έστω ως μέλος της «κυανόλευκης» αποστολής στα παιχνίδια που ακολουθούν μετά τον Ατρόμητο, είτε με ΑΕΛ στο κύπελλο είτε με Πανιώνιο στο πρωτάθλημα. Πάντως δεν φαίνεται να είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάρει σύντομα ευκαιρίες και να μη χρειαστεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες, όπως συνέβη σε άλλες χειμερινές μεταγραφές των Ηπειρωτών.

Το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας, σήμερα,  περιελάμβανε δουλειά στο τακτικό κομμάτι με εστίαση στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, αλλά και στην αμυντική συμπεριφορά, στο τελείωμα της προπόνησης οι παίκτες εξασκήθηκαν στις στημένες φάσεις.

Επόμενη προπόνηση για την ομάδα μας αύριο στις 11 στο ΠΕΑΚΙ.