image description

Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε ο Ντίνος Μαυροπάνος στο επίσημο κανάλι της Άρσεναλ, ενώ με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον 20χρονο αμυντικό ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο τέως άσος του ΠΑΣ Γιάννινα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη που είναι στα ελληνικά:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, υπόσχομαι να δώσω τα πάντα για να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Είναι μεγάλη τιμή και είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι εδώ. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Άρσεναλ αγχώθηκα και άρχισα να ονειρεύομαι. Με έπεισε να έρθω το μεγαλείο αυτού του κλαμπ. Ο πρώτος άνθρωπος που μου μίλησε από το κλαμπ ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος με καλωσόρισε και μετά απευθείας άρχισε να μου δίνει οδηγίες.

Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, ο περίγυρος μου ενθουσιάστηκαν μόλις έμαθαν ότι έρχομαι στην Άρσεναλ και μόλις η μεταγραφή ολοκληρώθηκε όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο.

Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που άρχισα να παρακολουθώ την Άρσεναλ ήταν ο τελικός του Champions League το 2006. Όλοι μιλούσαν για τον Ροναλντίνιο τότε, αλλά αυτό που με είχε εντυπωσιάσει ήταν το πάθος με το οποίο αγωνίζονταν οι παίκτες της Άρσεναλ.

Μπορεί να είχαν μείνει με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Λέμαν από τα πρώτα λεπτά, αλλά είχαν παίξει πολύ καλύτερα από την Μπαρτσελόνα σαν σύνολο. Μπορεί να έχασαν στο τέλος τον τελικό, αλλά είχα εντυπωσιαστεί από αυτή την απόδοση. Από τότε άρχισα να παρακολουθώ την Άρσεναλ πολύ πιο συστηματικά. Υπήρχαν τόσοι μεγάλοι παίκτες που πέρασαν σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτός με τον οποίον… κόλλησα ήταν ξεκάθαρα ο Τιερί Ανρί. Ήταν δυναμικός, γρήγορος, μπορούσε να σκοράρει από οποιαδήποτε θέση και οποιαδήποτε περίσταση» τόνισε ο Μαυροπάνος.

Η πρώτη φράση που έμαθε στα αγγλικά

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Έλληνα στόπερ ο Αρσέν Βενγκέρ: «Είναι εξαιρετικά άνετος σε επίπεδο τεχνικής με την μπάλα στα πόδια, είναι ευκίνητος και την ίδια ώρα αρκετά ταχυδυναμικός. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι πως θα ανταποκριθεί στην πίεση, διότι έχει ακόμα έλλειψη από παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Δεν ξέρω πως θα του βγει αυτό στα παιχνίδια, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στην Αγγλία και στις αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Πρέπει να του δούμε αυτό. Προς το παρόν είμαι πολύ χαρούμενος από αυτό που έχω δει και αποφάσισα να τον κρατήσω ως τον Μάιο.

Όταν πηγαίνεις σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ και ειδικά σε ένα της Premier League η πίεση είναι μία βασική διαφορά. Κάθε παιχνίδι, κάθε λάθος, κάθε φάση αναλύεται και αυτό προσθέτει πίεση. Καμιά φορά αν κάνεις ένα λάθος σε μία μικρή ομάδα δεν έχει τόση σημασία, αλλά εδώ είναι αλλιώς.

Η Ελλάδα παράγει πολύ καλούς αμυντικούς, έχει καταπληκτικό ομάδικό αθλητισμό, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βγάζει φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας έξ’ αυτών, από όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Δείχνει έξυπνος και ελπίζουμε ότι θα εξελιχθεί και θα γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής για την Ελλάδα».

Δείτε τις δύο συνεντεύξεις ΕΔΩ