image description

Παρά την αγωνιστική απραξία για περισσότερο από ένα μήνα, η  Φ.Ε.Ιωαννίνων  κράτησε το αήττητο στην έδρα της στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΕ , (θεωρητικά βεβαίως ο Ηρακλής ήταν γηπεδούχος) και το βράδυ του Σαββάτου 20/1/2018 επικράτησε της συμπολίτισσας ομάδος με 3-0 σετ.

Έτσι η Φ.Ε.Ι. μπήκε με το δεξί στο νέο έτος και έκλεισε τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο μόνο βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Ηρακλή Ιωαννίνων και Φιλαθλητικό Πρέβεζας .

Προφανώς  η Φ.Ε.Ιωαννίνων φαίνεται ότι αποφεύγει  εύκολα (εκτός απροόπτου βέβαια)  τα  play outs που ήταν και ο αρχικός στόχος της , ενώ εάν στο Β΄ Γύρο πάρει το σύνολο των βαθμών που έως τώρα έχει κερδίσει , πιθανόν να είναι και στα  play offs .

Η νίκη αυτή χαρακτηρίστηκε μεν, σαν η μεγάλη έκπληξη του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ (και ήταν με βάση το δυναμικό και την πληρότητα κάθε ομάδος) , αλλά στον αγωνιστικό χώρο ήλθε φυσιολογικά , αφού η Φ.Ε.Ι. ήταν πολύ συγκεντρωμένη στο πλάνο με το οποίο αντιμετώπισε το ματς. Μάλιστα εάν στα μέσα και προς το τέλος και του πρώτου και  του δευτέρου  σετ δεν έκανε κάποια λάθη αβίαστα , θα επικρατούσε με μεγαλύτερη διαφορά, όπως άλλωστε κατόρθωσε να επικρατήσει στο τρίτο σετ .

Στο πρώτο σετ  η Φ.Ε.Ι. από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις της και με όπλο τόσο το πιεστικό της σερβίς , αλλά τις καλές επιλογές στην επίθεση , που βοηθήθηκε από την υποδοχή της , προηγήθηκε από την αρχή , διεύρυνε τη διαφορά στη συνέχεια έφθασε προηγούμενη 16-10 και 19-13 , εκεί κάπου οι αθλήτριές της έχασαν την συγκέντρωσή τους , ο Ηρακλής ισοφάρισε 21-21 , η Φ.Ε.Ι. προηγήθηκε 24-22 , ξανά ισοφάρισε ο Ηρακλής 24-24 και 25-25 , πιό ψύχραιμη η Φ.Ε.Ι. το κέρδισε με 27-25 .

Στο δεύτερο σετ παρόμοιο σκηνικό , η Φ.Ε.Ι. προηγήθηκε 18-12 ,  21-13 και 23-18 , ο Ηρακλής μείωσε σε 24-22 , αλλά η Φ.Ε.Ι. το πήρε τελικά με 25-22 .

Στο τρίτο σετ ,  μετά από ένα μικρό προβάδισμα του Ηρακλή στην αρχή του , οι αθλήτριες της Φ.Ε.Ι. πήραν κεφαλή στο σκόρ,  προηγήθηκαν 14-8 αρχικά ,  διεύρυναν τη διαφορά αργότερα με 20-13 και 23-14 , κλείνοντας το σέτ και τον αγώνα με 25-15 , κερδίζοντας αφενός ένα σημαντικό τρίποντο , αφετέρου δε ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος , πέραν του γοήτρου , όπως συνήθως συμβαίνει σε ένα τοπικό ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι η Φ.Ε.Ι. είναι αποδυναμωμένη και μακράν τού “ένδοξου”  παρελθόντος της .

Όλα τα κορίτσια της Φ.Ε.Ι. έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , όλες στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων , ενώ στα θετικά και η επανεμφάνιση της πασαδόρου της Χριστοδούλου Μαριάννας , μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού , η οποία όταν χρησιμοποιήθηκε έδωσε μεγάλη βοήθεια .

Στα θετικά επίσης του αγώνος η πολυπληθής παρουσία φίλων του αθλήματος (κατά κανόνα φίλοι του Ηρακλή Ιωαννίνων) οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό της Λιμνοπούλας και χάρηκαν όμορφο θέαμα και από τις δύο ομάδες.

Στη φωτο η Φ.Ε.Ιωαννίνων όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τον Ηρακλή Ιωαννίνων .

 

Φ.Ε.Ιωαννίνων (Καλογήρου Δημήτρης) : Λαγού , Λατίφη, Αργυροπούλου,  Σεβαστιάδου, Τζαβάρα, Γκουντουβά, Ζεγγίνη(λίμπερο),  Επεσλίδου(λ), Πατσουράκη,  Χριστοδούλου, Κολιού, Χαρίση .

Ηρακλής Ιωαννίνων(Ζιώγος Κώστας) Ζιώγου, Ράπτη, Θεοδωράκη, Σιόρεντα, Ζερβοπούλου, Σίμπα,Μπιζμπέλη(λίμπερο),

Αναστασούλη(λίμπερο), Τσαβδάρη, Παπαγεωργίου, Παππά, Τασιούλα,Σπύρου, Ιωαννίδου.

Επόμενος αγώνας της Φ.Ε.Ι. το ερχόμενο Σάββατο στα Ιωάννινα , με αντίπαλο την πάντοτε υπολογίσιμη ομάδα της Βολίδος Κερκύρας στην έναρξη του δευτέρου γύρου του Πρωταθλήματος.