image description

Τη σιγουριά του ότι ο Κώστας Μαυροπάνος έχει όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά στην καριέρα του εξέφρασε ο Γιάννης Πετράκης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, που σχολίασε και το «τρελό» ματς με τον Ατρόμητο. Πεπεισμένος ότι ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έχει όλο το «πακέτο» και τις προϋποθέσεις για να φτάσει ψηλά στην καριέρα του εμφανίστηκε ο μέχρι πρότινος προπονητής του στον ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, εξηγώντας πως τόσο το ταλέντο του, όσο και ο χαρακτήρας του είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τον οδηγήσουν στην καριέρα του στην Άρσεναλ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα, σχολίασε το χθεσινό ματς κόντρα στον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες» και τόνισε ότι είναι από αυτά που μπορούν να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα και πρόσθεσε ότι οι βαθμοί που έχει χάσει σε διάφορα παιχνίδια η ομάδα του, μπορεί να τα βρει σε άλλα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης μιλώντας στην εκπομπή «ΣΕΛΙΑΝΑ – ΠΕΡΘΩΡΙ 2-0»:

Για το χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο: «Ήταν ένα από τα παιχνίδια που φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Έχετε δίκιο, ότι μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεν φαίνονται τα όσα έχουμε παρουσιάσει στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος πως ό,τι χάσαμε, μπορούμε να το βρούμε αλλού.

Αυτό που πιστεύω και αρχίζει να αποδίδεται και από τρίτους, είναι ότι οι εμφανίσεις δεν συνοδεύονται από αποτελέσματα. Είναι και περίοδοι που πρέπει να έχεις και ρέντα. Είναι κάτι που συμβαίνει, και όχι μόνο σε μας. Συνέβη και με τον Αστέρα Τρίπολης. Όταν δουλεύεις καλά και με διάθεση, νομίζω ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Αν δεν χάσουμε το δρόμο μας και έχουμε συνέπεια, στο τέλος θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα δικαιώνει τις προσπάθειές μας.

Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Βλέπω την εικόνα μας και για αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Κοιτάμε και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για το αν η απώλεια του Μαυροπάνου τον οδήγησε να παίξει 4-4-2 και όχι 3-5-2 όπως συνηθίζει:«Δεν έχει καμία σχέση αυτό. Με την ΑΕΚ παίξαμε 3-5-2. Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί έχουμε τη δυνατότητα με ευκολία να παίξουμε πολλούς σχηματισμούς. Αυτό με οδηγεί και η ικανότητα των παικτών και η συνέπειά τους. Χθες παίξαμε 4-4-2. Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή ανάλογα την περίσταση».

Για το αν είναι στόχος το Κύπελλο: «Βεβαίως και υπολογίζουμε το Κύπελλο. Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση όπως όλες οι ομάδες που είναι στους “8”. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Μαυροπάνο: «Με τον Κωνσταντίνο μίλησα στη γιορτή μου, γιατί δεν θέλω να τον ενοχλώ. Του είπα πως ό,τι χρειαστεί είμαι εδώ και να επικοινωνήσει μαζί μου. Ο Κώστας έχει όλο το πακέτο για να πάει ψηλά. Δουλεύει πολύ, έχει τον χαρακτήρα και είναι και πολύ καλό παιδί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Για την ικανότητά του να βελτιώνει νέους ποδοσφαιριστές: «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο. Ως προπονητής δεν φοβάμαι να εμπιστευτώ νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν το πακέτο, να καταλάβουν τι χρειάζεται η ομάδα από αυτούς. Αν μπορούν να ανταποκριθούν και είναι συνεπείς, δεν βρίσκω λόγους να μην τους εμπιστευτώ».

Για την περίπτωση του Γαρουφαλιά: «Είχε παίξει στην U-2O της ΑΕΚ και έξι μήνες στον Φωστήρα πριν τον πάρουμε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν έχει καμία σχέση ο Γαρουφαλιάς του τότε, με το σήμερα. Έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και δεν έχει ταβάνι. Πρέπει να συνεχίσει το ίδιο».

Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ