image description

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου στην Μουσιωτίτσα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έρχεται να ενισχύσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να ικανοποιήσει ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής από την δεκαετία του 1980!

Σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά του χλοοτάπητα και η τοποθέτησή θα ξεκινήσει άμεσα. Μέσα στον επόμενο μήνα το γήπεδο θα είναι έτοιμο, ώστε να παραδοθεί προς χρήση.

Το έργο, με προυπολογισμό 343 χιλιάδων ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες αναπτύχθηκαν σε έκταση έξι στρεμμάτων και στο πλαίσιο αυτών κατασκευάστηκαν όλα τα απαραίτητα δίκτυα, έγινε η διαμόρφωση του εδάφους και τώρα τοποθετείται συνθετικός χλοοτάπητας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το έργο, πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, η οποία είχε τεθεί ως προτεραιότητα από την Δημοτική Αρχή καθώς το αίτημα για ένα σύγχρονο γήπεδο ήταν καθολικό από την Τοπική Κοινότητα.

“Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες, ειδικά με τις δασικές υπηρεσίες ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην τελική φάση της κατασκευής του έργου. Σε λίγες μέρες το γήπεδο θα είναι πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα την οποία θα μπορεί να απολαμβάνει η τοπική κοινωνία. Συνάμα θα συμβάλλει στην στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι το δεύτερο γήπεδο, μετά από κείνο των Σερβιανών, το οποίο παραδίδουμε για χρήση, ενώ με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου θα προχωρήσουμε άμεσα και στην πλήρη αναμόρφωση του γηπέδου στο Ρωμανό”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται προτάσεις για την διαμόρφωση αθλητικών χώρων και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Άλλωστε δέσμευσή της ήταν να κατασκευάσει τουλάχιστον ένα γήπεδο με χλοοτάπητα, σε κάθε δημοτική ενότητα.

Ο Πρόεδρος της τοπικής ομάδας “Κένταυρος Μουσιωτίτσας” και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δήμος τόνισε ότι κατά το παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες για την κατασκευή του γηπέδου, χωρίς όμως καμία απ’ αυτές να ευοδωθεί.

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, τόνισε ο κ. Δήμος, ασχολήθηκαν εντατικά κι επίμονα με το θέμα και σήμερα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

“Η τοπική ομάδα είχε αναγκαστεί τα τελευταία χρόνια να φύγει από την έδρα της και να χρησιμοποιηθεί είτε το Πανηπειρωτικό είτε τα γήπεδα της ΕΠΣΗΠ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξάνονται κατά πολύ τα έξοδά της. Η επιστροφή στην έδρα μας θέλουμε να συνδυαστεί και με την αξιοποίηση παιδιών από την περιοχή μας”, τόνισε ο κ. Δήμος.

Το νέο γήπεδο θα χρησιμοποιεί και η τοπική ομάδα των Πηγών Λούρου, που αγωνίζεται στην Β’ Ερασιτεχνική.

Σημειώνεται τέλος ότι οι προδιαγραφές του νέου γηπέδου στη Μουσιωτίτσα είναι τέτοιες που μπορούν να καλύπτουν αγωνιστικές απαιτήσεις μέχρι και Β’ Εθνικής κατηγορίας.