image description

Την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια προσπάθησε να επαναφέρει ο Γιάννης Πετράκης μετά την ήττα από την ΑΕΛ που επέφερε κραδασμούς μεταξύ ομάδας και μερίδας οπαδών. Όπως ήταν λογικό, τα όσα έγιναν έξω από τα αποδυτήρια, έστω κι αν δεν πήραν έκταση, επέφεραν προβληματισμό για τη στοχοποίηση παικτών, αλλά δεν πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή της ομάδας από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ που βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ξέμεινε γι’ άλλη μια φορά από παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αφού οποιοσδήποτε ξεπετάγεται, μέσα σε 6 μήνες με 1 χρόνο αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα θέλει μεταγραφές και πίστωση χρόνου για να ξαναβρεί τον βηματισμό της και όχι αφορισμούς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα και δεν ευθύνονται για το ότι η ομάδα έχει μικρό ρόστερ.

Το καλό, πάντως, είναι ότι μέσα από καταστάσεις πίεσης προκαλείται μεγαλύτερη συσπείρωση στο εσωτερικό της ομάδας και αν οι παίκτες βγάλουν αθλητικό εγωισμό, μπορούν κάλλιστα να «χτυπήσουν» ένα θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη. Άλλωστε και ο Πανιώνιος δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα και δεν κάνει το ίδιο εξαιρετικό πρωτάθλημα όπως πέρυσι, ενώ στο κύπελλο, που ο ΠΑΣ επισκέφθηκε και πάλι τη Νέα Σμύρνη την τρέχουσα σεζόν, πήρε άνετα την ισοπαλία 1-1 και αν ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη στο εξαιρετικό β’ ημίχρονο που έκανε τότε.

Δεδομένες, πάντως, θα είναι οι δυσκολίες του Γιάννη Πετράκη στον καταρτισμό αποστολής, αφού χάνει δύο βασικά στελέχη, τον Άντι Λίλα που ταλαιπωρείται ακόμα από τράβηγμα στον προσαγωγό και θα κάνει προσπάθεια να προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ ή τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την ΑΕΛ και τον τιμωρημένο Μιχάλη Μπουκουβάλα που είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες. Ο τεχνικός του ΠΑΣ χάνει κι έναν παίκτη που έχει βοηθήσει αρκετά, αν και αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή, τον Καρίμ Σολτάνι. Ο Γαλλοαλγερινός έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή που θα μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Η απουσία του Μπουκουβάλα φέρνει με μαθηματική ακρίβεια το ντεμπούτο του Σκοπιανού αριστερού μπακ, Μίτε Τσικάρσκι, που παρότι δεν έκλεισε μία εβδομάδα προσαρμογής στην ομάδα, πέφτει κατευθείαν στα βαθιά. Από άποψη φυσικής κατάστασης και δυνάμεων είναι σε άριστη κατάσταση, αφού έρχεται από γεμάτη σεζόν ως τώρα με τον Εθνικό Άχνας. Από εκεί και πέρα κάνει προσπάθεια να αφομοιώσει γρήγορα τη φιλοσοφία του προπονητή του.

 

Μέσα ο Γεσίλ, έξω ο Τασουλής

Στον Πανιώνιο, που προέρχεται από δύο εκτός έδρας ισοπαλίες (Απόλλωνα και Παναιτωλικό), ο Μιχάλης Γρηγορίου αναμένεται να έχει κανονικά στην διάθεση του τον Σαμέντ Γεσίλ, ο οποίος έχει ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρούσε και έχει ανεβάσει ρυθμούς.

Αντίθετα, ο Χρήστος Τασουλής συνεχίζει να γυμνάζεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ώστε να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και από την επόμενη εβδομάδα θα μπει στις προπονήσεις.

Τέλος, την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Μεργκίμ Μπραχίμι στην αποστολή της ομάδας για το ματς της Κυριακής. Ο Κοσοβάρος μέσος είχε υποστεί διάστρεμμα στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Λαμία και θεωρείται αμφίβολος για τον αγώνα με τον ΠΑΣ.

 

Ο Σέζος «ρεφ»

Ένας διαιτητής σχετικά νέος στους πίνακες της Super League θα σφυρίξει την Κυριακή (17:15). Πρόκειται για τον Αθανάσιος Σέζο του συνδέσμου Κιλκίς, που έχει διευθύνει την αναμέτρηση του Περιστερίου μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΣ Γιάννινα (0-0).

Ο Σέζος έχει διευθύνει φέτος 8 συνολικά παιχνίδια στη Super League, 4 νίκες γηπεδούχων, 3 ισοπαλίες και 1 νίκη φιλοξενούμενου. Σφυρίζει 34,13 φάουλ κατά μέσο όρο και δείχνει 6,5 κίτρινες κάρτες.

Βοηθοί του διαιτητή από το Κιλκίς θα είναι οι Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Σταύρος Σίπκας (Σάμου). Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά).