Ο Γιάννης Πετράκης συμπλήρωσε 4 χρόνια σήμερα στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητo στην αίθουσα τύπου, αφού ρωτήθηκε για το αν ήταν δώρο από τους παίκτες του προς αυτόν το σημερινό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός του ΠΑΣ δήλωσε ακόμα ότι είναι υπερήφανος που υπηρετεί την ομάδα, ενώ στο αγωνιστικό τόνισε ότι η τύχη βοήθησε να επιστραφούν σήμερα κάποιοι βαθμοί.

Αναλυτικά:

«Πήραμε μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη και τη χαρακτηρίζω σπουδαία, γιατί υπήρχαν επιπλέον λόγοι. Ο κυριότερος ήταν ότι είχαμε αρκετό καιρό να κερδίσουμε και υπήρχε μια πίεση προς τα παιδιά, παρ’ ότι η εικόνα μας ήταν να πάρουμε αποτελέσματα σε άλλα παιχνίδια. Το δεύτερο ήταν ότι παίζαμε με μια σπουδαία ομάδα της κατηγορίας, το τρίτο ότι παίζαμε εκτός έδρας και όλα αυτά που αναφέρω κάνουν τη νίκη μας πολύ σπουδαία.

Τη χρειαζόμασταν στην οικογένεια του ΠΑΣ και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έκαναν μια σπουδαία προσπάθεια.

Είχαμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι είχαμε και λίγη τύχη. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να γείρει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη ομάδα. Αυτά που μας είχε στερήσει η τύχη μας επιστράφηκε σήμερα και είμαστε χαρούμενοι».

Για το γεγονός ότι σήμερα έκλεισε 4 χρόνια στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και αν η νίκη ήταν δώρο από τους παίκτες του, αλλά και για το αν σκοπεύει να μείνει πολλά ακόμα χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που υπηρετώ αυτήν την ομάδα και κλείνω σήμερα 4 χρόνια παρουσίας. Πλέον και τα Γιάννενα, αλλά και την ομάδα, τα αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω τόσον καιρό αυτήν την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εκεί, γι’ αυτό εξάλλου παραμένω κιόλας.

Δεν ξέρω κατά πόσο μέτρησε αυτό στους παίκτες, γιατί δεν τους το ανάδειξα. Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο, δεν μπορώ να σας το απαντήσω.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, για ‘μενα αυτό που καθορίζει τη στάση μου είναι να είμαι καλά στην καθημερινότητα και στα Γιάννενα είμαι καλά. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές, έχουμε καλή οργάνωση και δεν μ’ ενοχλεί κανείς στη δουλειά μου. Το που θα πάει αυτό μόνο ο Θεός το ξέρει. Να έχουμε την υγεία μας μετράει».

Για το αν η νίκη ήρθε στο σωστό timing: «Γενικά είμαι δίκαιος και αντικειμενικός. Υπήρξαν ματς που τα παίξαμε καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα και τα χάναμε από συγκυρίες και καλές στιγμές. Αυτό που μεταφέρω στην ομάδα είναι ότι η πίστη δεν πρέπει να χάνεται ποτέ. Πρέπει να αποδεχόμαστε ορισμένα πράγματα που δεν συμβαίνουν μόνο σ’ εμάς. Μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορείς να αλλάξεις κάτι. Αυτό που καταφέραμε σήμερα δεν λέει τίποτα αν μείνουμε σε αυτό».

Για το αν χρειάζεται λύση το πρόβλημα στην κατάκτηση του αποτελέσματος: «Με βάση του τι προέκυψε ως τώρα έχετε δίκιο. Δυσκολευόμασταν να πάρουμε αποτέλεσμα ενώ είχαμε καλή παρουσία αμυντικά, αλλά και επιθετικά. Όμως στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν μπορούμε να τα επηρεάζουμε όλα. Δεν υπάρχει πάντα εξήγηση για ό,τι συμβαίνει. Εμείς ζήσαμε αρκετές τέτοιες στιγμές. Όπως και ο Πανιώνιος σήμερα, που εμείς από ένα στημένο πήραμε την πρώτη μπάλα, πήραμε τη δεύτερη και σκοράραμε. Πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχόμαστε ό,τι μας συμβαίνει, αλλά πρέπει να μας κάνει πιο εργατικούς και να έχουμε πίστη γιατί όποιος δουλεύει δικαιώνεται».

Για το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ και αν υπάρχει κι εκεί πίστη για την ανατροπή: «Αν δεν έχουμε πίστη δεν πρέπει να πάμε στη Λάρισα. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας είναι δύσκολη και όπως έβαλε η ΑΕΛ δύο κρύα γκολ χωρίς πολλές προϋποθέσεις, έτσι μπορεί να δοθεί και σ’ εμάς η ευκαιρία. Μπάλα είναι. Ξέρουμε ότι έχει η Λάρισα το πλεονέκτημα και ότι είναι δύσκολη η δουλειά μας. Όμως αυτό είναι στην αφετηρία. Στο παιχνίδι η θεωρητική προσέγγιση δεν συμβαδίζει με την πράξη. Εμείς θα πάμε και θα τα δώσουμε όλα να περάσουμε στην επόμενη φάση».