image description

Το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ περνάει μέσα από τα Γιάννενα, από μια έδρα που τα τελευταία χρόνια έχει εισπράξει πολύ βαριές ήττες, αλλά και από έναν αντίπαλο που ακόμα και εκτός έδρας του έχει κάνει αρκετές ζημιές τα τελευταία χρόνια και δίκαια αποτελεί έναν «κακό του δαίμονα».

Έτσι η σημασία του κυριακάτικου αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με την ομάδα του Πετράκη να είναι εν μέσω διασταυρούμενων πυρών τις τελευταίες μέρες και να καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν έρθει θα χρησιμοποιηθεί… εναντίον της για δικαιολογηθούν αγωνιστικές αποτυχίες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ, που έχουν προηγηθεί μέσα στη σεζόν.

Μέσα σ’ αυτό το πιεστικό κλίμα, πάντως, οι Γιαννιώτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν την προσπάθειά τους να διατηρήσουν το αήττητο στην έδρα τους. Παίζουν απέναντι σ’ έναν πανίσχυρο αντίπαλο που ρίχνει συνεχώς εκατομμύρια για να ενισχυθεί εντός κι εκτός γηπέδων, την ίδια ώρα που εκείνοι έχασαν πριν 1 μήνα δύο από τους καλύτερούς τους παίκτες στη σεζόν (Ναδάλες και Μαυροπάνο) και αποδυναμώθηκαν περαιτέρω, ενώ στις μεταγραφές του Ιανουαρίου αποκτήθηκε μόνο ο Τσικάρσκι, που ακόμα δεν έχει ντεμπουτάρει.

Για μία ακόμα αγωνιστική είναι γρίφος η ενδεκάδα του Γιάννη Πετράκη, αφού δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, αλλά δεν αποκαλύπτει ποια θα είναι η αρχική ενδεκάδα. Υπήρξε, βέβαια και η προσωρινή απουσία του Τζημόπουλου από τις προπονήσεις, που δυσκόλεψε τον τεχνικό του ΠΑΣ στις τελικές αποφάσεις του, τις οποίες θα πάρει από την τελευταία πρωινή προπόνηση. Η λογική λέει ότι ο προπονητής θα επιλέξει μια πιο αμυντική τακτική, χωρίς πολλά ρίσκα, και πίεση στα χαφ, ώστε η ομάδα να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

 

Επιστροφή Πασχαλάκη στα Γιάννενα

Το αυριανό παιχνίδι κρύβει και μια ιδιαιτερότητα, καθώς επιστρέφει στα Γιάννενα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αλλά ως αντίπαλος πλέον και μάλιστα μ’ ένα τρομερό ρεκόρ κάτω από την εστία του, αφού δεν έχει δεχτεί γκολ σε 10 σερί ματς, 7 πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου. Οι παλιοί του συμπαίκτες «καραδοκούν» να θέσουν τέρμα σ’ αυτό το εντυπωσιακό σερί.

Όσο για την υποδοχή που θα έχει από τους Γιαννιώτες φιλάθλους; Οι απόψεις είναι διφορούμενες. Άλλοι αποδέχονται την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ότι έκανε προσφυγή για ένα ελάχιστο ποσό, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει να φέρει κι εκείνος έσοδα στην ομάδα, όπως έπραξαν πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές, άλλοι στέκονται στην αγωνιστική του συνεισφορά στη χρονιά που τον έφερε στο προσκήνιο.

Κόντρα στην πρώην ομάδα του θα παίξει φυσικά και ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος είχε τεθεί αντιμέτωπός της και στο ματς του Α’ γύρου, που τότε είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ως τελικό το αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ μιλάνε για 11 τελικούς που απομένουν ως τη στέψη και κάπως έτσι βλέπουν και το αυριανό παιχνίδι, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Λουτσέσκου. «Περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι, έναν τελικό. Είναι μία ομάδα που παλεύει πολύ στο γήπεδο, γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά και θεωρώ πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός, αλλά δεν πρέπει να μας γεμίζει με άγχος αυτό. Από την 1η του μήνα παίζουμε τελικούς», ενώ για το αήττητο της ομάδας του Πετράκη είπε: «Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εκμεταλλευτούμε όλες τις καταστάσεις που θα συναντήσουμε».

 

Κατάμεστο το “Ζωσιμάδες”

Το υψηλό ενδιαφέρον για το παιχνίδι αναμένεται να γεμίσει το “Ζωσιμάδες”. Το πέταλο των φιλοξενούμενων ούτως ή άλλως θα γεμίσει, ενώ στις υπόλοιπες κερκίδες θα υπάρχει μεγάλη πληρότητα. Εισιτήρια πλέον προπωλούνται μόνο στο ΠΕΑΚΙ και μόνο για φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Ο Κουτσιαύτης «ρεφ»

Με Αρτινό διαιτητή θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Η ΚΕΔ όρισε διαιτητή τον Αριστομένη Κουτσιαύτη, που ήταν τέταρτος στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ και αυτήν τη φορά αλλάζει ρόλους με τον Κομίνη που ορίστηκε τέταρτος.

Φέτος έχει σφυρίξει μόλις 5 παιχνίδια στη Super League και είναι χαμηλά σε συμμετοχές. Στα ματς αυτά 3 φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι, 1 έληξε ισόπαλο και 1 φορά νίκησε φιλοξενούμενος. Κατά μέσο όρο υποδεικνύει 34,2 φάουλ και δείχνει 6,2 κίτρινες κάρτες.

Βοηθοί του θα είναι οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων). Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής θα είναι ο Σταύρος Φλώτσιος (Βοιωτίας).