Δύσκολο αποδείχθηκε το ματς της Φ.Ε.Ιωαννίνων στο Αγρίνιο με τον τοπικό Ιωνικό , τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ. Όπως είχε τονισθεί από τον προπονητή της Φ.Ε.Ι. , η ομάδα του Ιωνικού, παρά το γεγονός ότι είναι ουραγός , παίζει καλό βόλεϊ και έχει στις τάξεις της νεαρά ελπιδοφόρα κορίτσια και στην έδρα της τουλάχιστον είναι υπολογίσιμος αντίπαλος .

Επιπροσθέτως η σύνθεση ανάγκης της γιαννιώτικης ομάδος , που ταξίδεψε στο Αγρίνιο με οκτώ αθλήτριες , συμπεριλαμβανομένης και μίας εκ των δύο της λίμπερο , που για τις ανάγκες του αγώνα αγωνίσθηκε ως ακραία, ενώ είχε πυρετό, δυσκόλεψε περισσότερο τα πράγματα .

Έτσι  η ΦΕΙ, ατενίζει με πολλή αισιοδοξία πλέον τα  play offs , αφού εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με μιά διαφορά ασφαλείας από την τέταρτη ομάδα , αν και η νίκη της ομάδος της Φιλίας Άρτας μέσα στα Ιωάννινα , επί του Ηρακλή , μπέρδεψε ακόμη πιο πολύ το κουβάρι στην κορυφή της Β΄ Εθνικής Γυναικών της ΕΣΠΕΔΕ.

Στο πρώτο σετ  ο Ιωνικός αιφνιδίασε την  Φ.Ε.Ι. , προηγούμενος με 8-3  , η Φ.Ε.Ι. πλησίασε , ισοφάρισε 15-15  , ο Ιωνικός πήρε ξανά το προβάδισμα με 17-15 και 18-16 , η Φ.Ε.Ι. ισοφάρισε ξανά 18-18 , εκεί η ζυγαριά έγειρε υπέρ της γιαννιώτικης ομάδος , που πήρε το σετ με 25-21 .

Στο δεύτερο σετ, ανάποδο σκηνικό , η Φ.Ε.Ι. προηγήθηκε 8-2 , ο Ιωνικός ισοφάρισε 9-9 , προηγήθηκε 14-13 και 16-15 , η Φ.Ε.Ι.  ανέτρεψε το σκηνικό προηγούμενη 21-19 και 22-20 , ο Ιωνικός ισοφάρισε 22-22 , Φ.Ε.Ι.  ξανά μπροστά 24-22 , πλησίασε ο Ιωνικός 24-23  και ένα λάθος του έδωσε το σετ στη Φ.Ε.Ι. με 25-23 .

Στο τρίτο σετ ,  η αναγκαστική αλλαγή της Φ.Ε.Ι. (λόγω της δικαιολογημένης κόπωσης της Επεσλίδου που αγωνίστηκε ηρωϊκά) , που χρησιμοποίησε τη δεύτερη πασσαδόρο της Χριστοδούλου και πέρασε διαγώνια την πασσαδόρο Λατίφι που αγωνίστηκε στα δύο πρώτα σετ , ενώ η διαγώνια Σεβαστιάδου κάλυψε το κενό της ακραίας που αντικαταστάθηκε , λειτούργησε θετικά και η Φ.Ε.Ι.  από την αρχή προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά 9-1 , 15-5 και 18-7 , οι αθλήτριές της δεν χαλάρωσαν, έτσι φυσιολογικά το σετ έκλεισε νικηφόρα με 25-13, χαρίζοντας στη γιαννιώτικη ομάδα άλλο ένα σημαντικό τρίποντο , που τη βάζει για τα καλά στον χορό των play offs.

Η Φ.Ε.Ι. ευχαριστεί την ομάδα του Αγρινίου , γιατί παρά την κρισιμότητα του αγώνα (για διαφορετικούς λόγους για τις δύο ομάδες) η φιλοξενία υπήρξε άψογη .

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Ε.Ιωαννίνων (Καλογήρου Δημήτρης) : Λαγού , Λατίφη, Αργυροπούλου,  Σεβαστιάδου, Τζαβάρα,  Επεσλίδου, Πατσουράκη,  Χριστοδούλου .

Ιωνικός Αγρινίου (Νικολάου Στάλω) Παπανίκου, Σταμουλακάτου, Μουντζούρη, Τζώρτζη, Σιακαβέλλα, Καλαμπαλίκη, Σαμψώνα(λίμπερο), Γεωργούση,Αβτζή.

 

Επόμενος αγώνας της Φ.Ε.Ι. το ερχόμενο Σάββατο στα Ιωάννινα  , με αντίπαλο την προπορευόμενη στο Πρωτάθλημα και περσινή Πρωταθλήτρια ομάδα της Πρέβεζας , που και φέτος είναι ίσως η πληρέστερη ομάδα της κατηγορίας .