image description

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όλους τους παίκτες του και τόνισε ότι θα μποορύσε να υπάρξει και μεγαλύτερο σκορ

«Η ομάδα έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πιθανόν η διαφορά τερμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Δημιουργήσαμε πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Είναι φυσιολογικό να δώσουμε την ευκαιρία να μπει ο Αζεβέδο με το σκορ που είχαμε, είναι παίκτης υψηλής ποιότητας και σκεφτήκαμε να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στο πλάι με την παρουσία του.

Η νίκη είναι σημαντική, την αξίζαμε, είναι το πιο σημαντικό σημείο της ημέρας και πιθανόν ο πιο αδικημένος σήμερα να είναι ο Πασχαλάκης. Θα έχουμε πιο μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης διώχνοντας την πίεση για να μη ξαναδεχτεί γκολ».

Αν εκμεταλλεύεται καλύτερα η ομάδα του τον Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς, πέραν των 2 γκολ, έκανε μεγάλη δουλειά, τρέχει, πιέζει, είναι καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είναι φυσιολογικό να γίνεται αυτό, επειδή οι παίκτες προσαρμόζονται και έχουμε οργάνωση στην οποία οι παίκτες θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ και την εκτίμησή του: «Δεν θέλω να δω το παιχνίδι, θέλω να χαλαρώσω το μυαλό μου, χωρίς να σκέφτομαι τους υπόλοιπους και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για την Πέμπτη που παίζουμε κύτπελλο. Να κρατήσουμε τις ισορροπίες στην ομάδα, αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους άλλους ίσως χάσουμε κάτι. Σαν συγκέντρωση πρέπει να εστιάσουμε σ’ εμάς».

Για το δίδυμο Μαουρίτσιο-Σαχόφ και αν έπρεπε να παίξει ο Πέλκας: «Έπρεπε να παίξει, είχε μεγάλη θέληση, δείχνει ωριμότητα, έχει βελτιωθεί πολύ, είναι παίκτης μεγάλης κλάσης, όχι μόνο για την Ελλάδα. Πρέπει να κρατήσει το μεγάλο κίνητρο που έχει.

Ο Μαουρίτσιο και Σαχόφ μας έδωσαν ηρεμία στο παιχνίδι μας, μεταβίβαζοντας σωστά την μπάλα, εκεί που θέλαμε. Ο Σαχόφ είχε τεράστια βελτίωση με Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Όλοι οι παίκτες θα μας χρειαστούν γιατί ακολουθούν κι άλλα ματς

Τα Γιάννενα δεν είναι εύκολη ομάδα, έχουν εμπειρία, χημεία, πολύ δυνατούς παίκτες και αντιδράσαμε σωστά όσο δεν είχαμε την μπάλα».

Για τον Μάτος: «Είναι παίκτης που όταν το ματς είναι σε ισορροπία δίνει υποστήριξη, μυρίζει τις φάσεις και δίνει ή βάζει γκολ».

Για τα ματς που ακολουθούν και την απόδοση του Βαρελα: «Μια πολύ ωραία ενέργεια στο δεύτερο γκολ, είχαμε υπομονή να γυρίσουμε την μπάλα και συμμετείχε στο γκολ. Ήταν μια ομαδική ενέργεια γιατί συμμετείχαν πολλοί παίκτες. Ο Βαρέλα είναι δυνατός, μαχητής με καλή νοοτροπία, δίνουν ό,τι μπορούν όλα τα παιδιά».

Αν πέρασε πιο εύκολα η ομάδα του από τα Γιάννινα απ’ ό,τι περίμενε και τι έπαιξε ρόλο σ’ αυτό: «Είμαστε σε πολύ θετική πνευματική κατάσταση. Υπάρχει θέληση να παλέψουμε και να δώσουμε τα πάντα. Υπάρχει πολύ δυνατή νοοτροπία αυτή τη στιγμή και καταλαβαίνουμε ότι τα παιχνίδια μπορούν να κερδιθούν στην αρχή ή στο τέλος.

Αυτό το ματς το χαρακτηρίζουμε εύκολο, σκοράραμε στη 2η ευκαιρία μας. Είχαμε πολύ καλό έλεγχο, γιατί τα Γιάννενα έπαιζαν με 5 παίκτες πίσω. Μετά το 0-1 άλλαξαν σχηματισμό και προσπάθησαν να πιέσουν με 5 παίκτες μπροστά. Δίνοντας χώρο στις γραμμές σ’ εμάς μας πίεζαν ψηλά. Ξέραμε, όμως ότι είναι μια ομάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες όταν την άμυνά της δεν τη βρίσκεις οργανωμένη, το ξέραμε αυτό και το εκμεταλλευτήκαμε».

Για το αν φοβάται στραβοπάτημα λόγω υπερενθουσιασμού: «Πρώτα απ’ όλα σαν προπονητής, αλλά και οι παίκτες, δεν σκεφτόμαστε κάτι κακό, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μάχη. Κάθε εβδομάδα δίνουμε και 1-2 μάχες. Είναι σημαντικό να βλέπουμε και να ζούμε το πάθος από τον κόσμο και όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα».