Ο Γιάννης Πετράκης δεν συνηθίζει να επικαλείται εξωγενείς παράγοντες για τις ήττες της ομάδας του, όμως σήμερα αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις στην κερκίδα, που επηρέασαν τους παίκτες του, ενώ για τα όσα ακούγονταν όλη την εβδομάδα, σχολίασε ότι η ομάδα προσπαθεί να κρατάει μακριά από τα αποδυτήρια τέτοιες καταστάσεις.

«Θέλω να πω ότι δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι, ήμασταν πολύ επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί. Ήταν πρωτόγνωρο, παίζαμε σαν να ήμασταν εκτός έδρας και σε συνδυασμό με μια πολύ ποιοτική ομάδα που είχαμε αντίπαλο και ήθελε πολύ τη νίκη, φάγαμε νωρίς το γκολ και έγειρε η πλάστιγγα καθαρά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αλλάξαμε σχηματισμό μετά το 0-2, ασκήσαμε πίεση πιο ψηλά, αλλά δεν γίναμε επικίνδυνοι. Φτάναμε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά όταν σε βρίσκει μια τέτοια ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο μπορεί να σε σκοτώσει.

Δυστυχώς το 3ο γκολ μας στέρησε τα όνειρα για κάτι πιο σημαντικό στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε με βαριά ψυχολογία στην επανάληψη, πετύχαμε ένα γκολ, αλλά δεν προέκυψε κάτι άλλο».

Για το αν επηρεάστηκαν οι παίκτες του απ’ όλη τη φημολογία της εβδομάδας: «Δεν μας αφορούν αυτά, εμείς μέσα από την καθοδήγηση πάμε πάντα για το καλύτερο. Άλλες φορές επηρεάζουν αυτά που διαχέονται και κουβεντιάζονται, άλλες όχι, εμείς κάναμε το καλύτερο για να προετοιμάσουμε την ομάδα. Έτσι όπως δημιουργήθηκε όμως η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη για μας. Δεν θέλω να το πω ως δικαιολογία, αλλά είναι η αλήθεια.

Ήταν δύσκολο το έργο μας όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα».

Για το γκολ οφσάιντ του Πέλκα: «Είτε έμπαινε αυτό, είτε κάποιο άλλο, τα ίδια θα έλεγα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και με όλη αυτήν την κατάσταση και απέναντι σε ομάδα ποιοτική, ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε».

Για το αν ο ΠΑΣ είχε το μυαλό από σήμερα στη Λάρισα: «Όχι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, από εδώ και πέρα σκέφτομαι τη Λάρισα, αλλά όχι πριν».

Για το αν υπήρχε διάθεση από τους παίκτες του, μιας και στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έκανε «παρέλαση»: «Στην αρχή έκανε παρέλαση, αλλά μετά ισορροπήσαμε μετά το 20λεπτο. Όταν παίζεις με ανοιχτό γήπεδο πίσω σου δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε πολύ το παιχνίδι, ο κόσμος του έχει μερίδιο ευθύνης και του έδωσε ώθηση για την επιτυχία».

Για τα ματς που ακολουθούν με Λάρισα και Παναθηναϊκό: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Είναι σημαντικό να αποδώσουμε την αλήθεια και να βρούμε τις αιτίες της ήττας. Ένα αποτέλεσμα δεν αλλάζει την πίστη μας στην ομάδα».

Για τις μεταγραφές που δεν έγιναν και τον Τσικάρσκι: «Για να πάρουμε πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους και να έχουν τα διαπιστευτήρια. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε για να πούμε ότι κάναμε.

Είμαι ευχαριστημένος από τη νοοτροπία και τη διάθεση του Τσικάρσκι, έκανε καλή προσπάθεια».