Ένα από τα βασικά ερωτήματα που τέθηκαν από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα για τα όσα έγιναν στον αγώνα του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ ήταν, για ποιο λόγο η ΠΑΕ δεν ζήτησε αναβολή του αγώνα ή ακόμα-ακόμα και γιατί δεν αποχώρησε από το ματς, όταν είδε την κατάληψη της  θύρας 4 από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Την απάντηση στο πρώτο σκέλος έδωσε –μεταξύ άλλων- ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Φώντας Βρόσγος, μιλώντας στην εκπομπή «90 ΚΑΙ ΚΑΤΙ» και τον Γιάννη Γιαννάκη.

«Ο παρατηρητής του αγώνα ρώτησε τον αστυνομικό διευθυντή ευθέως, αν μπορεί να γίνει ο αγώνας και αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Εμείς σαν ΠΑΕ ζητήσαμε να μη γίνει ο αγώνας. Ρίξαμε κι αυτήν την πρόταση στο τραπέζι. Τη στιγμή που ήμασταν με τον αστυνομικό διευθυντή και τον παρατηρητή, είπαμε να μη γίνει ο αγώνας. Και μας λέει ο παρατηρητής, ότι θα πρέπει να πάρει την απόφαση ο αστυνομικός διευθυντής. Και στη συνέχεια του έκανε το ερώτημα ευθέως και ο αγώνας ξεκίνησε. Άρα, λοιπόν, εγγυήθηκε ότι δεν θα γίνει το παραμικρό».

Η απάντηση του κ. Βρόσγου στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι στο 1:36:45 του παρακάτω βίντεο της εκπομπής.

Από εκεί και πέρα, αν η ΠΑΕ επέλεγε να αποχωρήσει από τον αγώνα, το άρθρο 17, παράγραφος 2 του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής για τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν: “Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα”.