Η αστυνομία «υπερηφανεύτηκε» στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα, ότι έσωσε την πόλη αφήνοντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισέλθουν ανεξέλεγκτα στο γήπεδο και αναφερόμαστε σε όλες τις θύρες που κάθισαν και όχι μόνο στο «ντου» στη θύρα 4, αφού δεν υπήρξε έλεγχος ούτε στη θύρα 7.

Η πραγματικότητα, όμως, εκθέτει την τοπική αστυνομία, αφού ο τρόμος βασίλευε στους καταστηματάρχες στις οδούς Αβέρωφ, Καραμανλή και τον Μώλο, όπου το πλιάτσικο από το πρωί της Κυριακής πήγαινε σύννεφο!

Μιλώντας στον συνάδελφο Αλέκο Παπαδόπουλο στο ITV, καταστηματάρχες καταγγέλλουν τα όσα έγιναν την Κυριακή, αφού αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά να προστατεύσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από ταψιά με μπακλαβάδες, μέχρι μπίρες και αναψυκτικά έκαναν φτερά από τα καταστήματα, ενώ υπήρξε και περιστατικό που περιπτεράς απειλήθηκε με μαχαίρι!

Εκτός από τα παραπάνω, ώρες μετά τον αγώνα υπήρξαν δύο σοβαρά περιστατικά. Το ένα ήταν η επίθεση που έγινε έξω από το Στάδιο, τη στιγμή που ήταν ακόμα εκεί κάποια στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ορισμένοι φίλαθλοι. Οπλισμένοι με ρόπαλα και φορώντας κράνοι, άγνωστοι κατέβηκαν από βαν, με τα στελέχη της ομάδας και τους φιλάθλους να τρέχουν να προστατευθούν στα αποδυτήρια της ομάδας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην καφετέρια απέναντι προκαλώντας τους θαμώνες.

Λίγο αργότερα, έγινε επίθεση σε βανάκι από άγνωστους στην περιοχή της Στρατολογίας. Στα δύο αυτά περιστατικά επιλήφθηκε η αστυνομία, αλλά δεν έγινε κάποια μήνυση. Όσο για εκείνα που είχαν γίνει το πρωί, η αστυνομία δεν είχε κάποια καταγγελία, αφού ο φόβος να επιστρέψουν οι δράστες και να βρουν τους καταστηματάρχες και πάλι απροστάτευτους, κράτησαν τα στόματα κλειστά.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστά τα όσα έγιναν στο γήπεδο, όπου έσπασαν περίπου 300 καθίσματα στο πέταλο της θύρας 7, ξηλώθηκαν νιπτήρες, έσπασαν πλακάκια στις τουαλέτες, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα που αποσύρθηκε η κλούβα της αστυνομίας πίσω από τη θύρα 9, οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν πίσω από την εξέδρα και άρχισαν να πετούν πέτρες και όσα πολεμοφόδια είχαν εξασφαλίσει από στις καταστροφές στο πέταλο.

Κορωνίδα όλης της τρομοκρατίας που έζησε η πόλη, ήταν το σπάσιμο της πόρτας στη θύρα 4 και η είσοδος οπαδών, που στην πλειοψηφία τους δεν διέθεταν εισιτήρια.

Με τα ΜΜΕ της πόλης να έχουν καταγράψει το σύνολο όσων έγιναν αυτές τις μέρες, προκαλεί απορία το γεγονός ότι δεν έχει «συγκινηθεί» κανείς αρμόδιος να εξετάσει, έστω το καταγεγραμμένο υλικό. Ούτε καν από τις περιμετρικές κάμερες του σταδίου!

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βασιλειάδης είναι έτοιμος να υπογράψει την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών των… «Πράσινων πουλιών»… προς αποφυγή διατάραξης της ασφάλειας των πολιτών.

Ρεπορτάζ για το πλιάτσικο

Οι καταστροφές στο πέταλο

Η επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ πίσω από τη θύρα 9

Η στιγμή που αποχωρεί η αστυνομία και αφήνει το “ντου” στη θύρα 4

Το σπάσιμο της θύρας