image description

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, φιλοξενήθηκε στον «FAIR PLAY FM 96,1», όπου τοποθετήθηκε τόσο για τη φετινή πορεία της δικής του ομάδας, όσο και για την κατάσταση στη φετινή Superleague.

Για τη σαββατιάτικη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι. Επίσης, κατά τη γνώμη μου αποκλειστήκαμε πολύ άδικα στο Κύπελλο, καθώς ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Λάρισα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, δικαιούμασταν πολύ περισσότερα από παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Όλα αυτά ήταν μία συσσωρευμένη ενέργεια, που βγήκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Για τον Πέδρο Κόντε: «Ο Κόντε είναι ένα παιδί πολύ συγκροτημένο, δουλευταράς, ακούει στην προπόνηση. Για μένα έχει όλο το… πακέτο και είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα. Είναι ένα παιδί που ήρθε από Γ’ Εθνική Ισπανίας. Μέσα από τη δουλειά του «χτίζει» κάθε μέρα. Εμείς προσπαθούμε να τον βοηθάμε στις βλέψεις του. Είναι μία διαδικασία αμφίδρομη και μέσα από αυτήν γίνεται κάθε μέρα καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για πιθανές προτάσεις που έχουν έρθει για τον Κόντε από άλλους συλλόγους: «Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό το κομμάτι. Εγώ ενημερώνομαι μόνο όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό».

Για τη μετακίνηση του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ: «Ήταν ένα μεγάλο άλμα και μεγάλη τιμή για εμάς αυτό που έγινε με τον Μαυροπάνο. Ανέβασε τις μετοχές της ομάδας μας με αυτή τη μεταγραφή. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα και οικονομικά μέσα από τη διαχείριση. Επενδύουμε σε παιδιά από μικρότερες κατηγορίες. Παράλληλα, όμως, η διαδικασία αυτή έχει να κάνει και με την πίστη που έχουμε σε αυτό πλάνο. Παιδιά όπως ο Μανιάς, ο Στρούνα, ο Τσάβες προέρχονταν από μικρότερες κατηγορίες».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της «μεγάλης» κατηγορίας: «Έχει ανέβει το επίπεδο στην Α’ Εθνική κι αν κάποιος νομίζει ότι κάποιο παιχνίδι είναι εύκολο, είναι γελασμένος. Αυτό που καταθέτω κάθε μέρα είναι να κερδίζουμε το στόχο που έχουμε κάθε μέρα μπροστά μας. Όταν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και πορευόμαστε βήμα-βήμα, έτσι θα φτάσουμε και στην επίτευξη κάθε στόχου μας».

Για τη μάχη του τίτλου στη Superleague: «Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα, καθώς έχει τα δύο ντέρμπι μέσα στην Τούμπα. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει βαθμολογικό αβαντάζ, όμως αν θεωρηθεί ως δεδομένο, θα μετατραπεί σε ντεσαβαντάζ. Η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, καθώς διαθέτει τον ίδιο προπονητή όλη τη χρονιά και αποτελεί μία συγκροτημένη ομάδα. Ο Ολυμπιακός, επίσης, έχει την ποιότητα να πάρει ό,τι θέλει από κάθε ματς, οπότε δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Δε συμφωνώ ότι έχει πέσει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Οι Έλληνες προπονητές δεν υπολείπονται σε τίποτα αυτών που έρχονται από το εξωτερικό. Επίσης, όλες οι ομάδες είναι πολύ καλά δομημένες στο αμυντικό κομμάτι. Το πρωτάθλημα είναι, πλέον, πιο ανταγωνιστικό, καθώς είναι πιο δύσκολο και πιο ισορροπημένο».

Για τον γιο του, Γιώργο, που αποσπά θετικές εντυπώσεις από τη θητεία του στον πάγκο του Κισσαμικού: «Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έκανα μόνος μου και με ευθύνη δικιά μου. Το ίδιο υιοθετώ και στα παιδιά μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς μου μεταφέρουν ότι είναι σαν άνθρωπος πολύ καλό παιδί, αγαπάει αυτό που κάνει και είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του. Πρέπει να είναι μετρημένος και να δουλεύει κάθε μέρα, ώστε να γίνεται καλύτερος».

Για την εξέλιξη της δικής του προπονητικής πορείας: «Ποτέ δεν ξέρει κανένας τίποτα. Κανείς δεν ξέρει πώς θα τα φέρει ο Θεός. Εγώ καταθέτω κάθε μέρα αυτό που μπορώ. Το αν είμαι έτοιμος ή όχι για μία μεγαλύτερη ομάδα, αυτό το δείχνει η δουλειά μου».