image description

Ο Απόστολος Αγγέλης «άνοιξε την αυλαία» των ελληνικών συμμετοχών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, συμμετέχοντας στο σπριντ κλασικής τεχνικής στο σκι. Ο 25χρονος Γιαννιώτης πρωταθλητής έλαβε μέρος στα προκριματικά του σπριντ κλασικής τεχνικής, όπου κατετάγη 75ος μεταξύ 80 αθλητών με επίδοση 3:47.10, μένοντας μακριά από τους πρώτους 30 που πήραν το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς στο συγκεκριμένο αγώνα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιόχαν Χέσφλοτ Κλάεμπο από τη Νορβηγία, το ασημένιο ο Φεντερίκο Πελεγκρίνο από την Ιταλία και το χάλκινο ο Αλεξάντερ Μπολσούνοφ από τη Ρωσία που συνεχίζει να αγωνίζεται υπό την ολυμπιακή σημαία με τους αθλητές να παρίστανται ως ανεξάρτητοι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από το Ανήλιο Μετσόβου, Απόστολος Αγγέλης, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα «Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Είναι ένα αγώνισμα στο οποίο δεν έχω συμμετοχές και δεν το γνωρίζω. Πήραμε την απόφαση να δοκιμάσω και ειλικρινά νιώθω πολύ καλά μιας και βρέθηκα ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος».

Ο τεχνικός σύμβουλος Τίμος Τσουρέκας αναφερόμενος στη συμμετοχή του Αγγέλη τόνισε: «Ξέραμε πολύ καλά ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Ο Τόλης πήγε πολύ καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε και πέρασε σημαντικούς αθλητές με διεθνή βαθμολογία στο αγώνισμα. Αυτό δεν ήταν κάτι εύκολο. Βρέθηκε στην ίδια πίστα με τους κορυφαίους του κόσμου, σε ένα άγνωστο για εκείνο αγώνισμα που χρειάζεται πραγματικά μεγάλη εξειδίκευση».