Με πρωινή προπόνηση συνέχισε την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πλατανιά, σ’ έναν αγώνα που ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεση του δύο ποδοσφαιριστές, τους Μπουκουβάλα και Σολτάνι, ενώ στην κρίση του είναι αν θα έχει -έστω για εγκλιματισμό με την ομάδα- τον Σουηδό επιθετικό Φίλιπ Χέλκβιστ.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο, στις πρώτες κιόλας μέρες προπονήσεων δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Πρόκειται για δουλεμένο και τεχνικά καταρτισμένο ποδοσφαιριστή, και όχι απλώς ταλαντούχο, όπως είχαμε συνηθίσει σε πολλές μεταγραφές των τελευταίων μεταγραφικών περιόδων. Μόλις αφομοιώσει την τακτική του Γιάννη Πετράκη θα μπορέσει να πάρει κι αυτός χρόνο συμμετοχής, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο. Βρίσκοντας τα κατάλληλα κίνητρα και «δένοντας» με τους υπόλοιπους στα αποδυτήρια, μπορεί ασφαλώς να αποτελέσει έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή της γραμμής κρούσης της ομάδας.

Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής (15:00) με τον Πλατανιά, θα έχουμε την επιστροφή του Λίλα, που ξεπέρασε το τράβηγμα στον προσαγωγό. Έτσι, οι σίγουρες απουσίες έχουν να κάνουν με τον τιμωρημένο Μπουκουβάλα, που δεν παίζει στα δύο επόμενα ματς, λόγω 7 κίτρινων καρτών και τον τραυματία Σολτάνι. Ο Γαλλοαλγερινός έχει οστικό οίδημα και δεν έχει εκτιμηθεί επακριβώς το διάστημα που θα λείψει. Δεδομένου ότι ήδη ο Μπετρά παίρνει χρόνο συμμετοχής και τα πηγαίνει καλά και ότι υπάρχει και ο Χέλκβιστ, ο Σολτάνι δεν χρειάζεται να ρισκάρει.

Διαθέσιμος για τον αγώνα της Κυριακής είναι επίσης ο Νικολιάς, που συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις, αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση η κρίση του Πετράκη θα μετρήσει για το αν ο ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να επανέλθει μετά από μήνες σε επίσημο παιχνίδι (τελευταία φορά έπαιξε μερικά λεπτά ως αλλαγή με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Δεκέμβριο).

 

Στόχος το διπλό

Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣ Γιάννινα επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία, μετά τις νίκες με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό, αλλά και την πολύ θετική εικόνα που υπήρχε στο ματς με την ΑΕΛ στο 90λεπτο. Ο στόχος της πεντάδας δεν είναι εύκολος, ούτε όμως και ανέφικτος. Το αποτέλεσμα στο ματς των Περιβολίων και ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων που θα έχουν Πανιώνιος (με Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», Ξάνθη (με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και Τρίπολη (με Ατρόμητος στο «Θ. Κολοκοτρώνης»), θα ανοίξουν ή όχι την όρεξη. Ο ΠΑΣ δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλα σερί νικών, αλλά η ψυχολογία είναι πάντα σημαντικός παράγοντας στην κατάκτηση αποτελεσμάτων.